Actualitate

Mâine încep primele probe ale Bacalaureatului

<p>Prima sesiune a examenului de bacalaureat 2011 începe mâine cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A) ce se va desfăşura în intervalul 6-8 iunie.</p>

Pentru susţinerea ei s-au înscris peste 210.000 elevi, repartizaţi în 1.398 centre de examen. Următoarea probă care va avea loc este evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limbile materne (proba B) - programată între 8 şi 10 iunie 2011.

 


Subiectele pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă, au fost elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi au un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

Elevii care nu se prezintă la probele orale pot participa la probele scrise, însă nu pot promova examenul de bacalaureat. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional.

Ultimele Stiri
abonare newsletter