Actualitate

Viorel Hrebenciuc a fost eliberat din închisoare. Fostul deputat PSD va fi judecat în arest la domiciliu

Instanţa supremă a decis vineri, 20 martie, eliberarea din închisoare a fostului deputat PSD Viorel Hrebenciuc şi judecarea lui în arest la domiciliu. Hotărârea nu mai poate fi contestată.

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc

Fostul deputat PSD a spus că în cele aproape cinci luni de când este în arest preventiv a trecut prin trei penitenciare: ”A fost o experienţă la mai multe penitenciare, printre care şi Penitenciarul Coldea, pardon, Codlea”.

Fostul deputat PSD a susţinut că în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri în care a fost arestat preventiv nu există niciun prejudiciu pentru statul romnân.


"Aţi vorbit în permanenţă despre un dosar în care există un prejudiciu de peste 300 de milioane de euro. Vă spun acum că în acest dosar nu există niciun prejudiciu pentru statul român. Rugămintea mea este să trataţi acest subiect în acest context. În rechizitoiu se menţionează clar că nu există prejudiciu", a spus Viorel Hrebenciuc, la ieşirea din Penitenciarul Rahova, după ce instanţa supremă a decis să îl plaseze în arest la domiciliu.

Mai mult, Hrebenciuc a subliniat că Romsilva a depus o declaraţie scrisă la dosar, în care susţine că nu a fost păgubită în niciun fel, "pentru că decizia Tribunalului Covasna este valabilă şi astăzi".


"Sunt trimis în judecată, mă voi judeca, îmi voi arăta nevinovăţia. (...) Nu l-am implicat pe fiul meu şi veţi vedea că el nu are nicio vină în acest dosar", a mai spus Hrebenciuc.

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a stat în arestul Poliţiei Judeţene Braşov din 29 octombrie 2014 şi până în luna februarie a acestui an, când a ajuns la Penitenciarul Codlea, de unde a fost transferat apoi la Penitenciarul Rahova.


Viorel Hrebenciuc a fost scos din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu după ce instanţa supremă a decis definitiv, vineri, să înlocuiască măsura preventivă luată în cazul fostului deputat, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter