Actualitate

Primăria cumpără sirene noi de alarmare a populaţiei în caz de pericol

Primăria Cluj-Napoca va moderniza sistemul de alarmare a populaţiei printr-o achiziţie estimată la 77.000 lei, fără TVA.

Primăria Cluj-Napoca va moderniza sistemul de alarmare a populaţiei prin cumpărarea unei centrale pentru comandă la distanţă şi 10 bucăţi interfaţă de centralizare pentru un număr similar de sirene. Preţul estimat al achiziţiei este de 77.000 lei, fără TVA. Astfel, în caz de pericol, clujenii vor fi alarmaţi cu ajutorul unei centrale şi a unor sirene performante.

Potrivit caietului de sarcini, centrala va permite comenzi pentru transmiterea semnalelor de alarmare de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, de la panoul propriu al centralei instalat în sediul central al Primăriei şi de la consola de comandă de la distanţă.  “va asigura interoperabilitatea (compatibilitatea) cu elementele existente ale sistemului naţional de înştiinţare, alarmare a populaţiei, prin interfeţele ce urmează a fi instalate la sirenele electrice”, se arată în caietul de sarcini. Potrivit aceluiaşi document, central va asigura şi înştiinţarea autorităţilor publice locale şi instituţiilor publice conectate la sistemul naţional prin expedierea de mesaje text cu confirmare de livrare şi confirmare de citire.


Centrala va asigura transmiterea/recepţia mesajelor de interogare/raport de stare către/de la sirenele de alarmare, va asigura semnalizarea optică şi acustică în cazul funcţionării anormale a sistemului, va asigura dezactivarea alarmei.

Pentru modernizarea sistemului de alarmare a populaţiei, Primăria Cluj-Napoca a publicat un anunţ de achiziţii publice, firmele interesate fiind aşteptate să depună ofertele până în 25 martie.

abonare newsletter