Actualitate

16 trupe de rock s-au înscris la semifinala GBOB Transilvania - FOTO

16 trupe de rock s-au înscris la semifinala GBOB Transilvania, care va avea loc în 21 martie, în Hard Club, din Cluj-Napoca.

Trupa AltFive s-a înscris în Semifinala GBOB Cluj acum două zile și nu apare pe afiș. Nu există o prezentare a formației pe internet, dar sunt calificați în finala concursului clujean Jaxx Rock Battle din 1 aprilie. AltFive sunt din Cluj.

Trupa Caustic din Cluj a venit „foarte natural, exprimând caracteristica principală a versurilor noastre, având ca singur scop topirea grasimilor, a mizeriilor adunate pe ochi, creiere, minţi. Şi nu pentru a lovi, ci doar pentru a vindeca, a ajuta. Pentru că ne pasă. Leagă-ți visele”, se descriu cei din formaţia Caustic.


Trupa Divided by Perception din Cluj a fost inițiativa chitariștilor, Andrei și Bobo, înainte ca cei din formație să-și înceapă studiile la Cluj-Napoca. Componența are o experiență de scenă în urma activității cu Anomaly, Break-out și Skullp în anii recenți.

Ce crede Attish (voce şi bas la trupa  DØTS din Satu Mare) despre actuala industrie muzicală? „80% din localurile şi festivalurile nu acceptă trupele cu piese proprii. Trebuie să rămânem în Underground cum se zice, numai din cauza asta. Trupele Cover ocupă majoritatea localurilor peste tot şi nu lasă trupele cu piese proprii să-şi arate talentul. Aceste trupe ar trebui să plătească o Taxă de copyright. Eu zic că nu e ok să se îmbogăţească din muzica altora şi sper că în viitor această problemă să dispară.” În ianuarie 2015 DØTS a lansat al doilea EP, Radio-Stereo.


„Încetul cu încetul ne-am creeat propriul stil; cântăm un rock progresiv, undeva între rigoarea și frumusețea frazelor chitarei lui Joe Satriani și inventivitatea, naturalețea, profunzimea, ingeniozitatea și noutatea lui Steve Vai”, au declarat reprezentanţii trupei The Emp din Bistriţa.

Chitaristul, Előd, de la Face Today a fost nominalizat ca fiind cel mai sexy bărbat din Transilvania în 2015 de către revista online Transindex.ro.  Formația din Odorheiu Secuiesc susține primul ei turneu din Ungaria și România în perioada aceasta.


Membrii trupei Gecko din Cluj susţin că muzica lor este influenţată de trupe heavy metal şi metalcore, cum ar fi: Avenged Sevenfold, Bullet for my Valentine, Trivium şi Disturbed, dar cu un aer mai melodic. Munca grea de un an de zile şi perseverenţa a rezultat în riff-uri melodice de chitară, blast beats şi breakdown-uri stilizate în genul metalcore. Solistul Ovidiu Florea şi chitaristul Alexandru Kiraly se alătură grupului muzical în 2014.

Pe lângă numeroase concerte pe plan local şi naţional cu diverse trupe de talie naţională şi internaţional, trupa Hybrid Symphony din Sighetul Marmaţiei a reuşit să se afirme şi competitiv la două dintre cele mai importante concursuri rock din România: Finala concursului Posada Rock 2014 şi Finala concursului Rock’n’Iasi Metal 2014 (locul 5).  Hybrid Symphony, una dintre cele mai promițătoare trupe de metal simfonic din România, s-a înscris recent și la concursul GBOB România 2015.


Formația clujeană Kaidun de Alternative Metal are la activ trei concerte: 2 în Cluj-Napoca, împreună cu Holy Motors, FronT şi Skywalker şi unul în Bistriţa în cadrul festivalului Basm, unde au împărţit scena cu Scars of a Story şi Diamonds are Forever.

Trupa Konthrast din Cluj este infiinţată la începutul anului 2014, de catre solistul Albert Manz şi toboşarul Istvan Lakadat (cei doi fiind colegi în grupul Messenger, la începutul anilor '90). Acestora li se alătură chitaristul Emil Linczing, basistul Cristi Rachiteanu, şi în cele din urmă clăparul Attila Nemeth Balogh, care definitivează complet stilul abordat de grup: un rock melodic, cu spectru larg, pentru toate categoriile de vârstă.


Trupa My Hands In Chains din Târgu Mureș s-a înscris în Semifinala GBOB Cluj acum două zile și nu apare pe afiș. Nu există o prezentare a formației pe internet, deși ea este activă din decembrie 2009.

Trupa Nuclear Muffin din Cluj are o descriere haioasă despre cum şi-au ales numele. „Today somebody asked me why the band is called "Nuclear Muffin" and I was like... "I was searching for an idiot name and my gf said you can call it muffin and I was like: neah, we need something to show how tough and manly we are! so shall be it! NUCLEAR MUFFIN!" and his answer was "cool story bro.”

Având un repertoriu vast de preluări, trupa Rattlejack din Cluj înființată în 2011, lucrează la primul EP de muzică originală și câștigă concursul TiMAF 2014.

Două tromboane, adică stereo trombone. Stereotrombone este o formație din Cluj-Napoca, înfințată în noiembrie 2013 de Fishman (Halmen József) și Quidbop (Demeter Szabolcs). 

În aprilie 2014, trupa Times of Need  câştigă Marele Premiu în cadrul concursului Jaxx Rock Battle - Acoustic Edition. Cu un playlist pe măsură, Times of Need din Cluj este o trupă cu mult potențial care emană energie, groove și multă atitudine.

Trupa Vespera din Cluj a obţinut locul 1 la Maximum Rock Support pentru Underground în anul 2008; locul 1 la festivalul/concurs Posada Rock în anul 2012; locul 1 la festivalul/concurs Rock’N’Iasi 2013 şi locul 2 la finala națională Wacken 2014.

În total, până în acest moment, există peste 60 de formații înscrise, din toate colțurile țării. Ele pot alege Semifinala GBOB la care participă, dar nu sunt limitate doar la o singură încercare.

Programul semifinalelor pentru GBOB România 2015

21.MAR Cluj-Napoca (Hard Club, punk-rock-metale)

15.MAI Rm. Vâlcea (Aby Stage Bar, punk-rock-metale)

22.MAI București (Club Fabrica, punk-rock-metale)

28.MAI Timișoara (Scottish Pub, jazz-electro-world)

29.MAI Oradea (Club Abyss, punk-rock-metale)

5.IUN Brașov (Rockstadt, punk-rock-metale)

6.IUN Sf. Gheorghe (Muzeul național al Secuimii, jazz-electro-world)

10.SEP Tg.Mureș (Jazz&Blues, punk-rock-metale)

19.SEP Iași (Underground Pub, punk-rock-metale)

29.OCT Timișoara (Daos Club, punk-rock-metale)

Urmează să fie confirmate Semifinale GBOB pentru genul rock alternativ la Cluj și București în luna octombrie, pentru jazz-electro-world și punk-rock-metale la Sibiu. De asemenea, organizatorii au anunţat că vor să organizeze şi o etapă specială Rap. Suportul pentru participanţi este de 15 lei, iar înscrierea este gratuită.

Etichete: GBOB Transilvania
Ultimele Stiri
abonare newsletter