Actualitate

Seplecan îl ia la întrebări pe preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan

Consilierul judeţean Mihai Seplecan îi mulţumeşte preşedintelui interimar al Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, pentru faptul că s-a apucat să remedieze problema rectificării cărţii funciare în privinţa bunurilor de la Aeroportul Internaţional Avram Iancu.

Mihai Seplecan susţine că nu înţelege de ce Consiliul Judeţean Cluj a luat hotărârea să nu acţioneze cu decizia judecătorească şi definitivă „în buzunar”. „Cu decizia judecătorească definitivă și irevocabilă în buzunar, CJ Cluj a luat hotărârea să nu acționeze pentru că citez «a nu implica bani publici» într-o situație pe care nu o pot înțelege. Susțineți că o decizie definitivă și irevocabilă a unei instanțe a fost respinsă de către o altă instanță ca urmare a faptului că terenul în litigiu era grevat de un drept de ipotecă în favoarea domnului Oros Liviu. Înscrierea acelui «drept» al domnului Liviu Oros în Cartea Funciară s-a făcut în fals, în lipsa unor acte care să-i dovedească acest «drept». Cumpărarea de către Aviatrans a unor bunuri de la Aviația Utilitară Timișoara pe care aceasta nu le deținea în mod legal, nu-i dă drept de ipotecă domnului Liviu Oros – și chiar cred că acest lucru s-a judecat și CJ Cluj a obținut o sentință favorabilă definitivă și irevocabilă”, spune Seplecan.

Potrivit consilierului judeţean, Liviu Oros nu a mai dat declaraţia notarială pe care trebuia să o dea. „Dacă ați fi amabil, ați putea să ne puneți la dispoziție conținutul acelei declarații care nu s-a mai dat, dar am înțeles din cele scrise de dumneavoastră că «a fost redactată și comunicată» domnului Liviu Oros, sau ceva scris rezultat în urma acelor negocieri, un proces verbal, orice care să demonstreze bunele intenții ale funcționarilor CJ Cluj?”, se întreabă Seplecan.


Seplecan în întreabă pe Vakar Istvan dacă se poate ajunge în situaţia în care Liviu Oros îşi va plăti datoriile din banii clujenilor.

„De la data acestor negocieri amiabile, care se pare că s-au împotmolit, a trecut măcar anul 2014, an în care nu s-a comunicat nimic cu privire la aceste negocieri – deși, ca să vă citez «s-au făcut presiuni publice» în acest sens, al soluționării situației indicate. Mai mult, Aviatrans a pierdut un pas în justiție în favoarea UTI Grup, iar pe bunurile CJ Cluj aflate cu «drept de ipotecă în favoarea domnului Liviu Oros» s-a pus sechestru asigurator – adică se poate ajunge în situația în care domnul Liviu Oros își va plăti datoriile din buzunarul clujenilor. Vi se pare corect? Răspunde cineva?”, a mai spus consilierul judeţean Mihai Seplecan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter