Actualitate

Primăria Cluj-Napoca a decis când instalează separatoare de sens pe Calea Turzii. Cum vor arăta

Primăria Cluj-Napoca a decis momentul când va instala separatoarele de sens pe Calea Turzii şi cum vor arăta acestea, după o dispută privind materialul din care vor fi confecţionate. Reamintim faptul că reprezentanţii Primăriei au dorit instalarea de stâlpişori de plastic, în timp ce Poliţia a propus separatoare din beton.

„În comisia de circulaţie din luna ianuarie 2015 s-a aprobat, la solicitarea Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, amplasarea de separatori de sensuri pe axul străzii din curbele de pe Calea Turzii, tronsonul cuprins între strada Avram Iancu şi Observatorului. S-a analizat în comisie şi propunerea de instalare parapeţi din beton tip New Jersey însă membrii comisiei au decis cele menţionate mai sus deoarece parapeţii de beton ocupa o lăţime mai mare din partea carosabilă fapt care necesita o reorganizare a marcajului existent în condiţiile în care supralărgirile din curbă ar fi permis amplasarea parapeţilor”, spun reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Comisia de sistematizare a circulaţiei a considerat că montarea parapeţilor de beton nu oferă singuranţă la viteze mari.


“Montarea separatoarelor de sensuri în curbe nu constituie soluţia de reducere a accidentelor care au avut la bază viteza peste limita regulamentară, neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, consumul de alcool. Nici măcar parapeţii de beton nu pot să ofere siguranţă în cazul vitezelor mari. Decizia comisiei de circulaţie a avut la bază instalarea unui mobilier care să constituie obstacol fizic vizual care să sporească atenţia conducătorilor auto responsabili. Instalarea separatorilor se va realiza până cel mai târziu la mijlocul lunii martie”, au mai transmis aceştia.

Decizia amplasării separatoarelor de sens pe Calea Turzii a fost luată din cauza numeroaselor accidente care au loc pe acest tronson de drum.

abonare newsletter