Actualitate

Internet gratuit în Piaţa Unirii. Urmează Piaţa Muzeului şi Parcul Central

De miercuri, în Piaţa Unirii şi până la jumătatea bulevardului Eroilor, oricine are acces la internet wi-fi gratuit, oferit de Primăria Cluj-Napoca.

Un proiect prin care Primăria Cluj-Napoca oferă internet gratuit wi-fi în zona centrală a început miercuri dimineaţă. Primarul Emil Boc, în prezenţa presei, a testat cum funcţionează wi-fi-ul gratuit din Piaţa Unirii. Wi-fi-ul are acoperire până pe bulevardul Eroilor, în zona hotelului Meteor şi toate terasele. În paşii următori, proiectul de internet gratuit se va extinde în Piaţa Muzeului şi în Parcul Central.

“De astăzi, toţi clujenii, tineri sau bătrâni, turişti vor avea acces gratuit la internet. Mai întâi, vom identifica de pe tabletă sau pe telefon reţeaua „Cluj Wifi Free”. Aştepţi conectarea, apoi apare pe ecran „wifi cluj napoca”, un serviciu oferit de Primăria Cluj-Napoca şi ai posibilitatea să accesezi una din cele cinci limbi pentru a-ţi completa câteva informaţii de bază, apoi te poţi conecta la hotspotul aferent. Apoi, dacă nu ai un cont de utilizator îţi creezi un nume de utilizator, alegi o parolă, răspunzi la câteva întrebări de bază (dacă eşti vizitator sau locuitor al municipiului, dacă desfăşori această activitate pentru divertisment sau muncă) şi apoi ai dreptul la 30 de minute de internet gratuit cu posibilitatea de prelungire ulterior”, a explicat Emil Boc.


Acest proiect face parte din şirul proiectelor Cluj Capitală Europeană a Tineretului.  “Ştim cât de doritori sunt tinerii să folosească internetul şi pe această cale venim în întâmpinarea lor de le oferi o zonă gratuită din centrul oraşului care se va extinde”, a mai spus primarul.

Peste 1.000 de utilizatori pot folosi simultan internetul gratuit din Piaţa Unirii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter