Actualitate

Patru români, condamnaţi la Bruxelles la câte cinci ani de închisoare. Vezi ce au făcut!

Patru membri ai unei familii române au fost condamnaţi marţi de tribunalul corecţional din Bruxelles la pedepse de cinci ani de închisoare pentru că au exploatat persoane cu handicap pentru a cerşi.

Cei patru români îşi obligau victimele să cerşească pe străzi, apoi le luau banii. Tribunalul a confiscat suma de 39.868 de euro, proveniţi din exploatarea cerşetorilor.

Acuzaţii au fost arestaţi în 2012, apoi eliberaţi, dar nu s-au prezentat la proces. Conform Parchetului din Bruxelles, indivizii au dat dovadă de o formă atroce de maltratare şi exploatare. Ei au mers să caute persoane cu handicap în România şi le-au promis o viaţă mai bună. Odată ajunse în Belgia, însă, victimele au fost constrânse să cerşească pe străzi, relatează Mediafax.


Victimele s-au regăsit într-o poziţie vulnerabilă deoarece, pe lângă handicapul lor, ele proveneau din familii defavorizate şi nu cunoşteau pe nimeni în Belgia, fiind astfel total dependente de infractorii care le exploatau.

Poliţia a observat de mai multe ori acţiunile indivizilor faţă de victimele lor şi a constatat că unul dintre suspecţi supraveghea întotdeauna persoanele cu handicap atunci când cerşeau pe stradă. În final, cei patru indivizi au fost reţinuţi, plasaţi sub mandat de arestare şi ulterior eliberaţi, înainte de a fugi în România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter