Actualitate

Afrodisiace şi poţiuni ale iubirii, într-o expoziţie temporară la Muzeul Farmaciei

Sâmbătă, între orele 14.00 – 20.00, la Muzeul Farmaciei din Cluj-Napoca are loc Sărbătoarea Iubirii.

Sărbătoarea Iubirii este un eveniment tematic, în spiritul sărbătorilor dedicate iubirii şi îndrăgostiţilor dar şi a celor de început de primăvară şi include o serie de momente special, primul fiind deschiderea expoziţiei temporare “Istoria afrodisiacelor” care va putea fi vizitată în perioada 28 februarie 2015 – 28 mai 2015.

Tot sâmbătă, vizitatorii vor putea parcurge un traseu individual în expoziţie, cu fişă de parcurs, pentru descoperirea a opt ingrediente sau preparate farmaceutice speciale, folosite de-a lungul timpului pentru a stârni sau pentru a domoli pasiunile (doar cu ocazia evenimentului). În aceeaşi zi, va avea loc un târg de carte, cu toate publicaţiile muzeului, în limita tirajelor existente. Preţul biletului este de 3 lei pentru toate categoriile de vizitatori, iar cuplurile „fac corp comun” şi plătesc un singur bilet.


“Deoarece Clujul este anul acesta capitală europeană a tineretului, încurajăm vizitatorii străini să ne treacă pragul, prin includerea de explicaţii şi fişe de parcurs în limba engleză”, au declarat organizatorii.

Colecţia de Istorie a Farmaciei este cel mai timpuriu muzeu de profil din România şi unul dintre cele mai vechi din Europa, fiind înfiinţat în anul 1954. Locaţia Colecţiei de Istorie a Farmaciei a contribuit dintotdeauna la succesul său muzeografic, clădirea vechii Farmacii Hintz. Imobilul, unul dintre monumentele istorice deosebite ale Clujului, păstrează structura farmaciilor de oficină din Transilvania şi din întreaga Europă. Denumirea vine de la Oficina, încăperea cea mai decorată, unde se vindeau medicamentele şi unde se trata cu clienţii. De asemenea, pot fi vizitate sălile de depozitare şi laboratorul vechii farmacii, precum şi o bogată colecţie de vase şi ingrediente farmaceutice, aparatură de laborator, cărţi de specialitate, diplome şi parafe, mobilier. O altă sală prezintă aparatură medicală clujeană, donată de Prof. Pompiliu Manea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter