Actualitate

Elevii clujeni, premiaţi de Primărie de Ziua Copilului

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/02_ziua/06-festivitate elevi clujul curat am 59.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un elev al Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” a devenit ieri „primar pentru o zi”.

Primarul Sorin Apostu a premiat ieri, de Ziua Copilului, câştigătorii concursurilor pe teme civice organizate de municipalitate, “Fii primar pentru o zi” şi “Iubesc Clujul Curat”. Premierea elevilor a avut loc în Piaţa Unirii, după ce elevii participanţi la competiţia “Iubesc Clujul Curat” au defilat prin centrul municipiului într-un “marş al curăţeniei”.

 


Anul acesta, peste 2000 de elevi au participat la această competiţie care a avut ca scop testarea inspiraţiei şi imaginaţia copiilor. Concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni, elevii având posibilitatea să opteze pentru participarea la una, două sau la toate trei secţiunile: secţiunea 1 - în versuri – poezie, secţiunea 2 - muzică - un cântec, secţiunea 3 - desen însoţit de un motto - un mesh. La secţiune poezie locul I a fost ocupat de Şcoala “Nicolae Titulescu” şi de Liceul Teoretic “Lucian Blaga”. La secţiune muzică, premiul I l-au câştigat elevii Şcolii “Emil Isac”, iar la secţiunea desene locul I a fost ocupat de Colegiul Naţional “George Coşbuc”. Premii speciale au primit elevii Liceului Teoretic “Gheorghe Şincai” şi Colegiului Tehnic de Comunicaţii “Augustin Maior”.

 


Imn al “Clujului Curat”

Trofeul „ Iubesc Clujul Curat” pentru activitatea ecologică şi creaţia muzicală le-a revenit elevilor de la Liceul Teologic Adventist „Maranatha”. Cântecul câştigător va reprezenta imnul, respectiv deviza activităţilor ecologice până la următoarea ediţie a manifestării “Iubesc  Clujul Curat” din 2012, iar copiii vor avea ocazia să-l înregistreze într-un studio profesionist. În ceea ce priveşte cel de-al doilea concurs, primarul pentru o zi de anul trecut, Dan Ştefan Ilie Anca i-a predat eşarfa de primar lui David Gordan, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”.


 

Primarul pentru o zi, campion la voluntariat şi dezbateri


 

„Deja, la vârsta sa, are o activitate prolifică în acţiuni de voluntariat şi dezbateri. Noul primar al municipiului Cluj-Napoca pentru o zi va petrece o zi alături de mine. Vom inaugura două parcuri, vom asista la un concert, vom avea o conferinţă de presă şi vom merge în vizită la lucrările ce se efectuează în Cluj”, a declarat primarul Clujului, Sorin Apostu. David Gordan i-a cerut primarului Apostu mai multe spaţii verzi în Cluj-Napoca. “În cursul acestui an vom mai inaugura şi alte parcuri, care erau înainte pline de moloz sau betoane. Cu siguranţă că se poate ca în Cluj să existe mai multe parcuri şi acest lucru se va întâmpla”, a promis Apostu. În cadrul concursului “Fii primar pentru o zi” au fost premiaţi mai mulţi elevi, concursul fiind organizat pe categorii: ciclul primar, gimnazial şi liceu. “Aceste premii pe care le-am oferit astăzi cu sprijinul companiilor clujene reprezintă un mod de a-i răsplăti pe cei care s-au implicat. Spre bucuria noastră, sunt din ce în ce mai multe şcoli, din ce în ce mai mulţi copii, din ce în ce mai mulţi părinţi şi profesori care participă la aceste concursuri. În opinia mea, Clujul este chiar pe mâini bune”, a precizat primarul Clujului. Tot în cursul zilei de ieri, primarul Sorin Apostu a inaugurat şi “Orăşelul copiilor” din Parcul Central.


 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter