Actualitate

Ideea plăcuţelor bilingve a picat. Acum, a apărut o petiţie pentru plăcuţe trilingve

Iniţiatorul unei petiţii online cere ca la intrarea în Cluj-Napoca să fie montate plăcuţe în limbile română, maghiară şi germană.

În trei zile de la postarea pe internet, petiţia prin care se solicită plăcuţe cu numele Cluj-Napoca – Koloszvar – Klausenburg a adunat peste 1.000 de semnături. Acest demers vine la doar câteva zile de la decizia Curţii de Apel potrivit căreia Primăria Cluj-Napoca nu este obligată să monteze plăcuţe bilingve la intrarea în oraş. O fundaţie a cerut anul trecut autorităţilor locale plăcuţe în maghiară şi română la intrarea în municipiu.

Petiţia prin care se solicită plăcuţe în trei limbi este însoţită şi de zeci de comentarii, precum: “Ar fi o foarte bunã si faină treabă, pentru multinationalităţi care au conlocuit secole întregi împreună!” sau “Se ignoră voit drepturile şi libertățile populației de etnie maghiară! Nici eu ca româncă nu doresc denumirea de Cluj Napoca, ci vechea denumire,aceea de Cluj- Kolozsvár- Klausenburg. Obligațiile asumate la unire trebuiesc respectate cu orice preț dacă există pic de onoare!”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter