Actualitate

Poliţiştii rutieri au fost scoşi în teren. Au dat sute de amenzi şi zeci de şoferi s-au trezit pietoni

Peste 100 de poliţişti rutieri au acţionat, ieri, pe drumurile naţionale din judeţul Cluj. Circa 250 de amenzi, în valoare de aproximativ 37.000 lei, au fost nevoiţi să aplice poliţiştii, în doar câteva ore. Au fost reţinute16 permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare.

La data de 6 ianuarie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat o amplă activitate de prevenire şi sancţionare a abaterilor rutiere, acţionând pe drumurile naţionale din întregul judeţ.

“Activităţile s-au organizat pentru fluidizarea traficului şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave. Au fost vizate viteza neregulamentară şi cea neadaptată condiţiilor de trafic, echiparea necorepunzătoare a vehiculelor pentru iarnă şi conducerea sub influenţa alcoolului. De asemenea, s-a verificat respectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă şi trasportul minorilor în dispozitive de retenţie, acordarea de prioritate pietonilor şi celorlalte vehicule angrenate în trafic, atunci când este necesar”, transmite IPJ Cluj.


În cadrul acţiunii, pentru abaterile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 250 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 37.000 lei, la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea, cele mai numeroase au constat în nerespectarea regimului legal de viteză şi neportul centurii de siguranţă.

S-au reţinut 16 permise de conducere, cu precădere pentru neacordarea de prioritate pietonilor, iar pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.


„În contextul avertizărilor meteorologice de vreme nefavorabilă, poliţiştii sunt pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi acordarea sprijinului necesar autorităţilor şi persoanelor aflate în dificultate din cauza fenomenelor meteorologice periculoase”, mai transmite IPJ Cluj.

abonare newsletter