Actualitate

Dorinel Şumlea, directorul Clujana, a demisionat din funcţie

În urma unei şedinţe a consiliului de administraţie Dorinel Şumlea şi-a prezentat demisia, iar consiliul a aprobat cererea acestuia.

"Mă bucur şi salut această iniţiativă. De multe ori i-am solicitat să-şi dea demisia pentru neregulile de la Clujana. Sunt convins că mai sunt multe alte instituţii subordonate Consiliului Judeţean şi directori care trebuie să-şi dea şi ei demisia", a declarat consilierul judeţean, Mihai Seplecan.

Potrivit unor surse a avut loc o şedinţă informală între consiliul de administraţie şi reprezentantul sindicatelor.  Sindicatele i-au reproşat lui Dorinel Şumlea că nu au fost anunţate, conform contractului colectiv de muncă, zilele libere fără salariu. O altă problemă ridicată de sindicate a fost numărul mare de personal.


Consiliul de administraţie i-a imputat lui Dorinel Şumlea managementul prost şi a adus în discuţie auditul făcut de Consiliul Judeţean Cluj.

Compania SC Clujana SA a înregistrat pierderi de câteva milioane de euro. Consiliul Judeţean Cluj deţine peste 93% din acţiunile SC Clujana SA, restul aparţinând unei asociaţii a angajaţilor şi SIF Oltenia


Fondată în 1911, Clujana a fost cea mai mare fabrică de pielărie şi încălţăminte din ţară, cu peste 11.000 de angajaţi şi milioane de perechi de pantofi pentru piaţa românească şi export. După '89 a fost închisă cinci ani şi redeschisă în 2004. Acum are 400 de angajaţi şi încearcă să supravieţuiască.

Ultimele Stiri
abonare newsletter