Actualitate

Filmare IMPRESIONANTĂ! Un avion al unei companii asiatice s-a prăbuşit într-un râu

Un avion aparţinând companiei taiwaneze TransAsia Airways şi având peste 50 de persoane la bord s-a prăbuşit, miercuri, într-un râu în Taipei, provocând moartea a 12 persoane.

Avionul avea la bord 58 de persoane, dintre care 53 de pasageri şi cinci membri ai echipajului. Dintre pasageri, 31 sunt turişti din China continentală, care cel mai probabil se întorceau acasă, întrucât multe persoane vin în Taiwan prin insulele Kinmen, relatează Mediafax.

Avionul este în prezent pe jumătate scufundat în apele râului Keelung. Echipele de salvare au tăiat fuzelajul şi încearcă să salveze persoanele blocate în interior.


Oficiali din Taipei susţin că 16 persoane au fost rănite, iar soarta altor 30 nu este cunoscută.


Avionul ATR-72 tocmai decolase de pe aeroportul Songshan din Taipei şi se îndrepta către insulele Kinmen, în largul coastei de sud-est a Chinei, a precizat agenţia CNA. Controlorii de trafic aerian au pierdut contacul cu avionul la ora locală 10.55 (04.55 ora României).


Înregistrări video, realizate probabil din maşinile care treceau pe pod, arată cum avionul pierde rapid în altitudine, loveşte un taxi apoi marginea podului, înainte de a se prăbuşi în râu.

Un post local de televiziune ETTV a difuzat o înregistrare video în care se vede că avionul este acoperit aproape în întregime de apele râului Keelung, din Taiwan.


În iulie, 48 de persoane au murit după ce un avion aparţinând TransAsia Airways s-a prăbuşit în arhipelagul Penghu din Taiwan, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter