Actualitate

Capitala Europeană a Tineretului are o bancă oficială. Primăria și BCR dau informații vagi despre parteneriat

Primăria Cluj-Napoca și Banca Comercială Română (BCR) au încheiat un parteneriat strategic prin care BCR a devenit banca oficială a Capitalei Europene a Tineretului.

Miercuri dimineața, la sediul Primăriei Cluj-Napoca a fost oficializat parteneriatul strategic dintre Primărie și BCR. Prin acest parteneriat, diverse proiecte ale Capitalei Europene a Tineretului ar urma să primească finanțare din partea acestei bănci. De asemenea, BCR promite că se va implica și în promovarea Clujului Capitală Europeană a Tineretului.

Reprezentanții băncii au evitat să spună concret ce buget pune la bătaie pentru susținerea Capitalei Europene a Tineretului și nici nu au fost prezentate detalii clare despre proiectele pe care le va susține BCR pentru a atrage tinerii din țară să vină în Cluj, la studii de exemplu. Singurele informații coerente prezentate au fost legate de promovarea Capitalei Europene a Tineretului cu ajutorul BCR. Astfel, sigla Capitalei ar urma să apară pe toate materialele băncii. “Am dat câteva zeci de mii de euro ca start. Proiectele le vom derula pe parcursul anului. Avem o listă scurtă. Noi vom pune la dispoziție toată rețeaua băncii. În toate materialele noastre va fi cuprinsă sigla Capitalei Europene a Tineretului”, a declarat Anca Rarău, directorul de marketing al BCR.


Conducerea BCR promite că vor exista stimulente concrete pentru a atrage tinerii la studii în Cluj prin implicarea băncii în proiecte care ar urma să fie anunțate ulterior. Deocamdată, detaliile referitoare la parteneriatul dintre Primărie și BCR sunt ținute la secret. “Ne bucurăm că BCR este partenerul strategic al Capitalei Europene a Tineretului. Am  pornit un parteneriat strategic cu toate universitățile din țară, dorim să promovăm tineretul, Clujul și acest proiect”, a declarat Dana Demetrean, vicepreședinte BCR.

Conducerea Federației Share a subliniat faptul că BCR nu va asigura doar finanțarea ci și promovarea Capitalei Europene a Tineretului. “Avem, începând de astăzi un partener puternic. Apreciem că BCR este primul partener care a preluat principiul multilngivsmului. BCR nu vine în sprijinul Capitalei Europene a Tineretului doar financiar. Aș vrea să menționez implicarea lor în domeniul educației și antreprenoriatului, în promovarea pe plan național și internațional. Am dori ca acest parteneriat să devină un model pentru comunitate”, a declarat Mihai Pop, vicepreședinte al Federației Share.

abonare newsletter