Actualitate

FOTO În lipsa preşedintelui, zece ofițeri îi păzesc în permanenţă casa din Sibiu

Forţe impresionante ale Serviciului de Pază și Protecție (SPP) şi Poliţiei acţionează pentru a asigura paza locuinţei actualului preşedinte, Klaus Iohannis, conform normelor de protecţie şi siguranţă a demnitarilor. „Mesagerul de Sibiu” dezvăluie cum arată dispozitivul de securitate.

Astfel, în orice clipă, imobilul de pe strada Bâlea nr. 29 este atent supravegheat dintr-un Logan albastru, parcat strategic pe trotuarul de peste drum. Aici stă camuflat un lucrător al SPP. La fel, patru ochi vigilenţi de poliţişti de la „Pază şi ordine” urmăresc orice mişcare din alt Logan, de această dată identificat cu însemnele Poliţiei. Încă doi poliţişti, nu la fel de norocoşi, sunt obligaţi să patruleze pe jos prin spatele casei. Este patrula mobilă care întregeşte dispozitivul din zona Trei Stejari. Nu trebuie uitate trupele speciale care sunt în alarmă continuă, adică alţi patru luptători care sunt cazaţi la hotelul Cercului Militar. Mai rămâne de luat în calcul şi aghiotantul Primei Doamne, Carmen Iohannis, cel care o însoţeşte peste tot pe soţia preşedintelui. În total, în fiecare clipă, zece poliţişti şi cadre SPP asigură paza reședinței preşedintelui Iohannis când acesta nu se află în Sibiu.

Potrivit reglementărilor în vigoare, Serviciul de Protecţie şi Pază este organ de stat cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale, specializat în asigurarea protecţiei demnitarilor români, a demnitarilor străini pe timpul şederii lor în România, a familiilor acestora, în limitele competenţelor legale, precum şi în asigurarea pazei sediilor de lucru şi a reşedinţelor acestora, potrivit hotărârilor Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.


Pentru îndeplinirea misiunilor stabilite prin lege, SPP colaborează cu Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, cu alte ministere şi structuri ale administraţiei publice centrale şi locale, pe timpul derulării lor organizând şi coordonând activitatea tuturor forţelor participante din cadrul acestor organisme.

abonare newsletter