Actualitate

Seplecan începe anul cu o plângere penală. Vezi ÎMPOTRIVA CUI!

Consilierul judeţean PNL Mihai Seplecan le cere procurorilor să cerceteze dacă sunt fapte de abuz în serviciu în activitatea „decidenţilor Consiliului Județean Cluj", legate de înscrierea în Cartea Funciară a unor drepturi de proprietate pentru două obiective din zona aeroportului.

„Având în vedere pasivitatea decidenților Consiliului Județean Cluj privind soluționarea problemei legate de înscrierea în Cartea Funciară a unor drepturi de proprietate, aflate ilegal in favoarea SC AVIATRANS SRL și de ipotecă în favoarea unui cetățean pe nume Liviu Oros, asupra unor suprafețe din infrastructură aeroportuară formate din platforma de parcare nr. 2 și calea de rulare avioane Bravo, cu consecințe patrimoniale deosebite pentru un bun de importanță strategică a județului nostru, astăzi, 8 ianuarie 2015, am sesizat prin plângere penală, pentru posibile fapte de abuz în serviciu, pe procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca“, spune Seplecan într-un comunicat de presă.

Seplecan mai susţine că a considerat că nu trebuie să treacă indiferent față de situația creată și să ceară organelor competente să cerceteze circumstanțele lipsei de interes a factorilor de decizie din CJ Cluj față de patrimoniul dat în grijă și bună administrare, care a dus la situația în care s-a creat Aeroportului Internțional Cluj un prejudiciu anual în valoare de 37 de mii de euro. „Și dacă nu cumva această inactivitate,care a dus la apariția premiselor pentru înstrăinarea acestor suprafețe ale Aeroportului Internațional Cluj, cu pierderi de patrimoniu pentru CJ Cluj, nu cumva reprezintă un abuz în serviciu“, a mai spus Seplecan.


După ce luni de zile nu a reacţionat la petiţiile conducerii Aeroportului Cluj în ceea ce priveşte înscrierea dreptului de proprietate asupra căii de rulare avioane şi a platformei pentru parcarea avioanelor, aflate în prezent sub sechestru, pe ultima sută de metri, Consiliul Judeţean Cluj deschide un proces în instanţă pentru recuperarea terenului.

Înainte de Crăciun, însă, reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au cedat, şi după ani de zile în care nu au reacţionat, au precizat că au introdus o acţiune în instanţă pentru rectificarea Cărţii Funciare şi pentru radierea ipotecii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter