Actualitate

Guvernul a cerut în instanţă anularea contractului de prelungire a licenţelor Microsoft

Guvernul a cerut în instanţă anularea contractului de prelungire a licenţelor, document încheiat de Ministerul Comunicaţiior cu firme aflate acum în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Odată pornită acţiunea în instanţă, plăţile au fost blocate.

Guvernul României a inițiat două acțiuni în instanță de stopare a plăților și automat a contractelor Microsoft, și a intermediarilor. Mai exact, Guvernul României atacă toate contractele Microsoft, adică suplimentarea contractelor din 2013 prin contractele care au fost încheiate în 2009.

Cele două acțiuni în instanță vizează inclusiv intermedieri, UniCredit - banca ce finanțează achiziția acestor contracte Microsoft.


Acestea nu sunt primele procese de acest gen, statul român a încercat inclusiv în cursul anului trecut să stopeze plățile către contractele Microsoft. 

Ancheta în dosarul Microsoft a fost declanşată în urma unei sesizări depuse la DNA de Corpul de Control al premierului Victor Ponta. Acesta a descoperit nereguli în cazul contractelor semnate între ministerul Educaţiei şi Microsoft pe vremea lui Daniel Funeriu. Ancheta a început în luna septembrie 2014 când DNA a cerut aviz de la instituțiile Statului: preşedinte, Senat, Camera Deputaţilor şi Parlamentul European, pentru începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri care în perioada mandatelor ar fi săvârşit infracţiuni, în cazul Programului „Sistem Educaţional Informatizat” şi respectiv pentru proiectul ce a vizat licenţierea Microsoft. Este vorba despre foștii miniștri: Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Şerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu şi Mihai Tănăsescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter