Actualitate

Peste 3.000 de petarde comercializate ilegal, confiscate de polițiștii clujeni

Poliţiştii clujeni au confiscat, în ultimele două zile, peste 3.000 de articole pirotehnice comercializate ilegal.

Astfel, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj-Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat în Piaţa Mihai Viteazu, din Cluj-Napoca, un bărbat care comercializa ilegal articole pirotehnice.

Bărbatul de 47 de ani, din Cluj-Napoca, oferea spre vânzare 744 articole pirotehnice din categoria 2 şi 3.


Și poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat în Piaţa Republicii, din Turda, doi bărbaţi care comercializau, fără drept, petarde.

Bărbaţii în vârstă de 27 de ani, respectiv 47 de ani, din Turda, ofereau spre vânzare 1784 articole pirotehnice. Acestea au fost ridicate în vederea confiscării, spun reprezentanții IPJ Cluj.


Totodată, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat pe Calea Victoriei din Turda, o femeie care comercializa, fără drept, petarde de mai multe sortimente.

Femeia de 26 de ani, din Turda, oferea spre vânzare 593 articole pirotehnice. Acestea au fost ridicate în vederea confiscării.


Faţă de persoanele depistate se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 126/1995 republicată, privind regimul materiilor explozive, spun reprezentanții IPJ Cluj.

abonare newsletter