Actualitate

Sony va difuza filmul "The Interview" de Crăciun - VIDEO

Sony Pictures a autorizat, marți, difuzarea filmului "The Interview" de Crăciun. Filmul va rula în cinematografele din Statele Unite, într-un numar limitat de săli.

Sony Pictures a autorizat marti difuzarea filmului "The Interview" intr-un numar limitat de cinematografe (200-300, potrivit New York Times), sfidand astfel amenintarile cu atacuri informatice. Filmul, o comedie despre un complot fictiv de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un, va fi lansat in ziua de Craciun, potrtivit Pro TV.

Presedintele american Barack Obama a salutat marti decizia Sony Pictures de a difuza comedia despre liderul nord-coreean Kim Jong-un, intr-un numar limitat de sali din Statele Unite, ignorand astfel amenintarile cu represalii prin atacuri informatice.


"Asa cum presedintele a spus clar, tara noastra crede in libertatea de exprimare si in dreptul la libertate de exprimare artistica", a afirmat un purtator de cuvant al Casei Albe, Eric Schultz. "Decizia (luata de) Sony (...) va permite publicului sa-si faca propria opinie despre film si salutam acest fapt", a declarat el.


Statele Unite au acuzat Coreea de Nord ca este responsabila de atacul contra Sony Pictures, care a determinat compania sa anuleze lansarea, prevazuta de Craciun, a filmului "Interviul", o comedie despre un complot fictiv al CIA de a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un. Harf nu a comentat insa informatii online potrivit carora conexiunile foarte limitate nord-coreene la Internet au fost puternic reduse luni, afirmand ca Statele Unite "studiaza o panoplie de actiuni" ca reactie data de atac. "Atunci cand vom raspunde, unele raspunsuri vor fi vizibile, altele ar putea sa nu fie", a subliniat ea.

Atacul, dezvaluit la sfarsitul lui noiembrie de catre Sony, a paralizat sistemul informatic al companiei si a fost insotit de difuzarea online a cinci filme apartinand studioului, unele nelansate inca, a datelor personale a 47.000 de angajati, a unor documente confidentiale ca scenariul viitorului film cu James Bond si unei serii de e-mailuri foarte stanjenitoare pentru membri din conducerea Sony. FBI a imputat vineri acest atac cibernetic - revendicat de grupul de hackeri GOP (Guardians of Peace) - Coreei de Nord, care continua sa nege orice implicare. Duminica, Phenianul a amenintat cu represalii Casa Alba si alte tinte americane, in cazul impunerii unor sanctiuni.


CNN încearcă să interpreteze reactia Phenianului

Postul de televiziune CNN încearcă să explice de ce o simplă comedie a creat astfel de reacţii, iar consecinţele acestor neînţelegeri ar putea fi chiar serioase.

Regimul comunist de la Phenian a văzut în acest film un "act de terorism" şi a promis "represalii nemiloase", iar un purtător de cuvânt al diplomaţiei nord-coreene i-a catalogat drept "gangsteri" pe producătorii şi regizorul filmului şi a cerut cenzurarea acestuia.

Potrivit CNN, preluat de Mediafax, reacţiile nord-coreenilor au fost atât de vehemente, deoarece în această ţară "să râzi de Kim Jong-un înseamnă un drum către moarte" deoarece în Coreea de Nord glumele nu au scopul de a-i face pe oameni să râdă, ci de a le întări loialitate faţă de liderul ţării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter