Actualitate

RCS & RDS îşi completează portofoliul media cu patru posturi de radio: Pro FM, Music FM, Info Pro şi Dance FM

RCS&RDS va prelua toate licenţele de radio deţinute de Central European Media Enterprises (CME) în România, respectiv ProFM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM.

"Din luna decembrie, RCS&RDS îşi completează portofoliul media cu patru posturi de radio pe care le-a achiziţionat în urma tranzacţiei cu grupul Central European Media Enterprises (CME). ProFM, InfoPro, Music FM şi Dance FM sunt cele patru staţii de radio care se adaugă, din această lună, celor nouă posturi de televiziune pe care compania le deţine în prezent", se spune în comunicatul RCS&RDS.

Potrivit comunicatului, tranzacţia dintre grupul RCS&RDS şi CME "a fost supusă aprobării Consiliului Naţional al Audiovizualului".


"ProFM este unul din cele mai ascultate posturi de radio din România. Conform ultimelor date ale Studiului de Audienţă Radio, ProFM are, la nivel naţional, aproape 1,7 milioane de ascultători în fiecare zi şi peste un milion la nivel urban. Cota de piaţă zilnică a radioului este de 10% pe publicul comercial, la nivel naţional, şi de 9,1% la nivel urban", se mai spune în comunicatul RCS&RDS.

Licenţele ProFM, Info Pro şi Pro Clasic sunt deţinute de CME prin intermediul societăţii Pro TV SA. Totodată, licenţele Music FM şi Dance FM sunt deţinute de societatea Campus Radio SRL, ai cărei asociaţi sunt Pro TV SA - 20% şi Marius Dobre (80%).


Pro TV SA deţine cinci licenţe de radio (două terestre, pentru Info Pro şi Pro FM, şi trei de satelit, pentru Info Pro, Pro FM şi Pro Clasic). Campus Radio SRL deţine Music FM (staţia din Bucureşti şi staţiile din Târgu-Mureş şi Cluj) şi Dance FM Bucureşti.

Transferul ar urma să se realizeze prin cesiunea licenţelor deţinute de Pro TV SA către RCS&RDS şi prin intrarea RCS&RDS în acţionariatul Campus Radio SRL (cu 100% din acţiuni).


Cedarea tuturor acestor licenţelor de radio către RCS&RDS este echivalentă cu ieşirea CME de pe piaţa de radio din România.

CME este o companie de media şi entertainment care operează pe şase pieţe majore din Europa Centrală şi de Est. În România, CME mai deţine televiziunile Pro TV, Pro TV International, Acasă, Acasă Gold, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania şi Pro TV Chişinău şi Acasă Moldova, dar şi serviciul de video on demand Voyo.


RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România.

În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.


Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va analiza, anul viitor, documentele privind preluarea de către RCS&RDS a posturilor de radio deţinute de Central European Media Enterprises (CME) în România.

Preluarea acestor licenţe de RCS&RDS nu poate avea loc în lipsa acordului CNA, existând chiar şi posibilitatea ca membrii Consiliului să nu accepte cedarea respectivelor licenţe, în conformitate cu legislaţia audiovizualului.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a declarat că la sediul Consiliului s-a primit, marţi, o serie de documente în acest sens, precizând însă că documentaţia nu este completă, potrivit legislaţiei audiovizualului.

Etichete: pro tv cna
Ultimele Stiri
abonare newsletter