Actualitate

Festival național de colinde la Salina Turda

Sute de vizitatori ai Salinei Turda au avut parte la finele săptămânii trecute de un eveniment inedit, în premieră în municipiul nostru s-a desfășurat un festival național de colinde.

Amfiteatrul Minei Rudolf s-a umplut până la refuz de turiștii care au beneficiat de un spectacol gratuit oferit de copiii implicați în festivalul național de colinde „Raza Soarelui”,.

Evenimentul s-a desfășurat pe durata a două zile, sâmbătă și duminică, la festivalul de colinde participând ansamblurile folclorice din Suceava, Jibou, Ocna Mureș, Mihai Viteazu, Turda și Aiton .


Salina Turda a fost gazdă cât și parteneră în cadrul evenimentului intitulat Festivalul Național de Colinde Tradiționale, Meșteșuguri și Cântece de Iarnă „Raza Soarelui”, proiect realizat de către Primăria Municipiului Turda, Consiliul Local Turda, Casa de Cultură din Turda și Asociația Comori Ardelene.

În paralel au fost expuse produse mesteșugărești, picturi de iarnă realizate de către elevi ai școlilor turdene: Școala Gimnazială ,, Avram Iancu ”, Școala Gimnazială ,, Horea, Cloșca și Crișan ”, Școala Gimnazială ,, Andrei Șaguna”, Școala Gimnazială ,, Teodor Murășanu ”, Școala Gimnazială ,,Josika Miklos ”, Grădinița cu Program Prelungit,, Sfânta Maria ”, Grădinița cu Program Prelungit ,, Prichindelul Isteț”.


Pe lângă sutele de colinde care au răsunat în Salina Turda şi care au fost fredonate şi de spectatori, copii au prezentat şi mici scenete care au fost îndelung aplaudate de public.

abonare newsletter