Actualitate

Bogdan Buta a demisionat din conducerea Federaţiei Share

Bogdan Buta şi-a anunţat sâmbătă seara demisia din funcţia de director general al Federaţiei Share care coordonează Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015.

Bogdan Buta Bogdan Buta

Demisia vine după ce ministrul Aurelia Cristea a publicat o scrisoare deschisă, într-un cotidian on-line local, prin care îl acuza pe Buta că foloseşte banul public pentru a face profit firmelor sale. Aurelia Cristea i-a cerut primarului Emil Boc un audit urgent prin care să asigure transparenţa în ceea ce priveşte cheltuirea banului public pentru proiectul Cluj Capitală Europeană a Tineretului.

Printr-o scrisoare deschisă, Bogdan Buta i-a răspuns ministrului Aurelia Cristea şi, totodată, şi-a anunţat demisia. “Capitala Europeană a Tineretului este cel mai important titlu pe care l-ar putea deţine vreun oraş din România în acest deceniu. Eforturile şi sacrificiile multor persoane, ong-uri, instituţii, etc. riscă să nu poată fi materializate deoarece sprijinul guvernamental întârzie să apară. Chiar ieri, încercam să le menţin colegilor moralul ridicat şi să îi conving că noi trebuie să ne facem datoria în continuare. Le argumentam că ar fi absurd să nu primim resursele de care avem nevoie pentru a ne materializa toate ideile şi pentru a putea anunţa în sfârşit programul pe anul următor. În schimb, ei mi-au argumentat că nu putem anunţa nişte evenimente, fără a fi siguri că vom avea resursele necesare pentru a le duce cu bine la capăt. E vorba de onoarea noastră în joc. Prin urmare, ne aflăm într-un cerc vicios: în loc să fim toţi de bunăa-credinţă şi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a sprijini tinerii, căutăm scuze”, scrie Bogdan Buta, în scrisoarea deschisă.


El a mai spus că “dincolo de toate mârlăniile la adresa mea din ultima vreme, am fost şi voi fi întotdeauna demn şi voi putea sta drept în faţa oricui. Voi face întotdeauna doar ceea ce cred că este corect şi bine, mai ales pentru cei pe care îi reprezint, în acest caz, generaţia mea – tinerii”.

Bogdan Buta a precizat că  va sta la dispoziţia oricărui auditor independent. “Invit toate autorităţile competente la sediul Federaţiei din Piaţa Unirii pentru a consulta toate documentele financiar-contabile sau pentru a investiga orice consideră necesar”, a scris acesta.


“Ridic şi mai mult miza, iar pentru a elimina orice scuză, mi-am depus astăzi, 29.11.2014, demisia de onoare din funcţia de director general al Federaţiei Share Cluj-Napoca, doar pentru a nu putea fi folosit de nimeni şi în niciun fel ca instrument politic sau scuză a incompetenţei”, a declarat Buta.

El i-a cerut ministrului Aurelia Cristea demisia de onoare. “În caz contrar, solicit domnului prim ministru Victor Ponta demiterea doamnei ministru Aurelia Cristea şi delegarea către un ministru mult mai competent ducerea la bun sfârşit a promisiunii domniei sale de susţinere, încă din acest an, a programului Capitalei Europene a Tineretului”, a mai scris Bogdan Buta.

Ultimele Stiri
abonare newsletter