Actualitate

Iunie este luna evenimentelor Ursus la Cluj

<p><img src="documente/stories/05_mai/26_ziua/grant mckenzie ursus cut.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În luna iunie, Ursus deschide minifacilitatea de producţie şi barul din incinta fostei fabrici de bere.</p>

Tot luna viitoare devine funcţională şi Berăria Ursus, în centrul oraşului. Vicepreşedintele de marketing al Ursus, Grant McKenzie, aduce detalii privind noile prezenţe Ursus în oraş, dar şi despre implicarea în TIFF, Zilele Clujului şi organizarea concertelor pentru Ursus Evolution.

 


În ce stadiu sunteţi cu lucrările la minifabrică?

Suntem la o săptămână jumătate – două de finalizare. Partea de berărie este pregătită, utilajele sunt instalate şi funcţionale. Zona de bar şi cea de restaurant nu sunt încă complet finalizate, dar în două săptămâni vor fi gata şi acestea.


Veţi „prinde” TIFF sau câteva zile din festival?

Sperăm. Trebuie să obţinem aprobări din partea autorităţilor fiscale pentru a comercializa bere, fiind vorba de o nouă unitate avem nevoie de alte avize, altfel nu putem vinde berea, care este un produs pe care se plateste acciza. Aşadar depindem şi de acest aspect. Deocamdată suntem în teste. Echipamentul e nou, avem angajaţi care lucrau la fabrica de bere înainte şi care acum sunt pregătiţi de oamenii care au livrat echipamentul pentru minifacilitatea de producţie, fiindcă acest tip de utilaje este totuşi diferit faţă de ceea ce se folosea în unitatea mare. Acum se întâmplă asta în Cluj.


Cum este berea aleasă de clujeni (reţetă aleasă în urma unei degustări în care clujenii şi-au spus părerea, în aprilie)?

După părerea mea, este foarte bună. Desigur că au ales cea mai scumpă reţetă. Clujenii au gusturi rafinate, ce pot să zic? E o reţetă complexă, pentru o bere cu gust bogat, are o culoare aurie şi spumă persistentă. De asemenea, fiind nefiltrată va putea fi consumată foarte proaspătă.


În iunie devinde funcţională întreaga facilitate?

Asa ne dorim, respectiv pe 16 iunie sa inauguram oficial tot spaţiul, iar în 17 iunie sa deschidem pentru marele public. Depindem totusi de obtinerea avizelor necesare.


Ce se întâmplă cu planurile pentru Berăria Ursus, din centrul oraşului?

Şi acesta este un proiect în pregătire. În acea locaţie sunt nişte fresce foarte frumoase, care vor fi reconstituite, iar designul pentru acest spaţiu va fi gândit pentru a le pune în valoare. Vor exista acolo trei camere şi un bar mare, iar locul va fi amenajat cu elemente moderne, dar şi clasice. Noul local se va deschide undeva în iunie. Unele estimări sunt că va fi gata chiar mai repede, dar eu voi fi mai pesimist şi voi zice undeva în iunie.

Sunteţi pregătiţi pentru Festivalul Internaţional de Film “Transilvania” (TIFF)?

Da, absolut. Începem lansarea campaniei noastre, cu materiale promoţionale în punctele importante din oraş, inclusiv în Aeroport. Vom avea o campanie inspirată de celebrul personaj Forrest Gump.

Ce altceva mai faceţi în cadrul TIFF?

Vom avea proiecţii speciale în Piaţa Unirii, vom avea şi o petrecere specială la final, sperăm că o vom putea ţine chiar la Berăria Ursus. Căutăm potenţiali ambasadori Ursus, care vor face poze, video şi vor fi implicaţi în campania de social media. La gala de final a festivalului, Ursus va oferi premiul pentru cel mai bun debut.

Pentru 25-26 iunie pregătim un alt eveniment la Cluj, Ursus Evolution, care se va desfăşura în centrul oraşului şi va urmări evoluţia muzicală românească. Vor fi prezente multe trupe şi artişti, care interpretează genuri diferite de muzică. Printre cei prezenţi vor fi Paraziţii, Puya, Iris, Cargo, E.M.I.L., Zdob şi Zdub, Les Elephants Bizzares, ROA, Cargo.

Ursus sponsorizează de asemenea Zilele Clujului şi tocmai am selectat câştigătorii a burselor URSUS Studenţi pentru Comunitate, realizat împreună cu Universitatea “Babeş-Bolyai”. O echipa de angajati Ursus, printre care m-am numarat si eu am participat la maratonul Clujului  în urmă cu câteva săptămâni, sprijinind un proiect de antreprenoriat al tinerilor. Compania a donat 200 de lei pt fiecare kilometru alergat de noi, asa ca am strâns câteva mii de euro pentru tinerii cu idei bune de afaceri.

Puteţi să daţi nişte cifre privind sponsorizarea TIFF?

Nu, organizatorii TIFF nu dau nici ei sumele pentru fiecare dintre sponsori. Bugetul total al festivalului va fi de aproximativ 1,8 milioane de euro. Ceea ce pot să spun este că am semnat un contract pentru un parteneriat de trei ani, începând din acest an. Suntem deja sponsori principali de doi ani ai Festivalului şi ne vom implica în continuare în sprijinirea acestui eveniment.

Peste doi ani, la încheierea contractului actual, când oamenii vor începe să uite de închiderea fabricii, veţi fi în continuare interesaţi de TIFF?

Festivalul de Film este un eveniment grozav, nu e vorba doar de Cluj, evenimentul este unul important pentru toată ţara şi vrem să îl susţinem în continuare. Clujenii îl doresc aici, organizatorilor le place să îl facă la Cluj, noi considerăm că TIFF este cel mai bun festival de film din România, sprijinim un brand născut la Cluj, reprezentativ pentru România şi recunoscut la nivel internaţional.

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter