Actualitate

Steaguri noi, cortină luminoasă, concerte și focuri de artificii de 1 Decembrie

Mii de stegulețe vor fi cumpărate de Ziua Națională a României. În Piața Unirii va “răsări” o cortină luminoasă de jumătate de tonă.

3.000 de stegulețe tricolore va cumpăra Primăria Cluj-Napoca pentru Ziua Națională a României. Pentru achiziționarea acestora a fost lansat un anunț de achiziție publică, iar suma pusă la bătaie este de 9.000 lei, fără TVA. Prețul ofertat va include și transportul la sediul Primăriei Cluj-Napoca. Stegulețele vor avea dimensiunea de 21 cm x 30 cm, tija va fi din plastic, cu o lungime de 42 cm și fiecare din cele trei culori va fi din bucăți de pânză separate, îmbinate prin cusături.

Acestea nu sunt singurele steaguri pe care le cumpără Primăria Cluj-Napoca în perioada următoare. Firma SC Decorativa SRL, cu o ofertă de 22.760 lei, fără TVA, adică aproximativ 5.000 euro, a câștigat licitația pentru achiziționarea a peste 2.500 de drapele. Din totalul drapelelor, 2.000 sunt ale României, 500 ale Comunităţii Europene şi încă 33 de drapele ale României şi Comunităţii Europene, de dimensiuni mari.


Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au declarat că cele peste 2.500 de steaguri vor fi folosite pentru ocazii speciale precum 1 Decembrie, 24 Ianuarie și Ziua Europei. Cele care au fost arborate anul trecut s-au degradat astfel că nu mai pot fi utilizate și în 2014 și anul viitor. “Steagurile se achiziționează în funcție de nevoie, sunt obiecte de consum. S-a făcut o evaluare a celor de anul trecut și s-a ajuns la concluzia că sunt degradate”, a precizat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Cortină de lumină de 37.000 euro

Nu doar cele 3.000 de stegulețe aduc cheltuială de 1 Decembrie, ci și o cortină de lumină care va fi pusă în Piața Unirii, la sfârșitul acestei luni. Cortina va fi din metal, va avea o formă octogonală şi va avea 200 de ghirlande. Pentru „cortina de lumină” Primăria estimează că vor fi cheltuiţi, din bugetul local, peste 37.000 euro, fără TVA. În anul precedent, în Piaţa Unirii a fost montat un tunel de lumini, acesta fiind unul dintre elementele noi ale iluminatului festiv care a costat 2 milioane lei, mai mult decât în 2012. Anul trecut, Virgil Poruţiu, directorul tehnic din cadrul Primăriei Cluj-Napoca declara că au fost realizaţi în jur de 15 kilometri de ghirlande, şiruri luminoase, toate pe culori preponderent alb şi albastru. “Totul a costat aproximativ 2 milioane lei, mai mult decât anul trecut deoarece au fost incluse mai multe locaţii plus 5 kilometri de ghirlande şi şiruri luminoase”, a menţionat directorul tehnic. Pe lângă luminile de sărbătoare, în 2013, au fost amplasaţi şi patru brazi în zona centrală.


În 1 Decembrie va fi aprins iluminatul festiv

La fel ca și în 2013, iluminatul festiv din oraș va fi aprins în 1 Decembrie. Momentul este programat la ora 19.00, fiind urmat de un concert Smiley.

Evenimentele de Ziua Națională a României vor avea loc în Piaţa Unirii, pe strada Napoca şi în Piaţa Avram Iancu. În Piața Unirii, la ora 16.00 va avea loc un spectacol susținut de Corul Filarmonicii de Stat Transilvania, Corul bărbătesc din Finteușul Mare, Ansamblul Folcloric Mărţişorul, Sava Negrean Brudascu, Ionuţ Fulea, Dinu Iancu Sălăjanu, Aurel Tămaş, Dumitru Fărcaş, urmat la ora 19.00 de aprinderea iluminatului festiv și un concert Smiley.


Pe strada Napoca – B-dul Eroilor – Piaţa Avram Iancu, la ora 19.50, va avea loc retragerea cu torţe.

De la ora 20.00, în Piaţa Avram Iancu, clujenii vor vedea, la fel ca în fiecare an, un spectacol de artificii, urmat la ora 20.15, în Piața Unirii de un concert Aldo Blaga & Tzika Sax Orchestra.

Ultimele Stiri
abonare newsletter