Actualitate

În patru comune din judeţul Cluj cu primari de la PDL şi PNL, Ponta l-a bătut pe Iohannis

Datele de la Institutul Naţional de Statistică arată că în patru comune din judeţul Cluj Victor Ponta a obţinut mai multe voturi decât contracandidatul său, Klaus Iohannis. Surprinzător, este vorba de comune conduse de primari de la PDL şi PNL.

În ordine alfabetică, comune în care Victor Ponta a obţinut mai multe voturi decât Klaus Iohannis sunt Bobîlna, Cămăraşu, Jichişu de Jos şi Sânmărtin.

Două din aceste comune sunt conduse de primari PDL, iar alte două sunt conduse de primari PSD.


Astfel, în Bobîlna, comună condusă de primarul PDL Augustin Mureşan, Victor Ponta a fost votat de 514 persoane, obţinând 55,09% din totalul voturilor valabil exprimate, în timp ce Iohannis a fost votat de 419 persoane, obţinând 44,90% din totalul voturilor valabil exprimate.

În comuna Cămăraşu, condusă de primarul PSD Marcel Mocean, Victor Ponta a fost votat de 670 de persoane, obţinând 54,16% din totalul voturilor valabil exprimate, în timp ce Iohannis a obţinut 567 de voturi, reprezentând 45,83% din numărul total al voturilor valabil exprimate.


În Jichişu de Jos, comună în fruntea căreia se află primar PDL, Ioan Moncea, 400 de persoane au votat cu Ponta, în timp ce pe Iohannis l-au votat 348 de persoane. În procente, Ponta a obţinut 53,47% din totalul voturilor valabil exprimate, iar Iohannis a obţinut 46,52%.

În comuna Sânmărtin, condusă de un primar PSD, Iohannis a obţinut o înfrângere usturătoare, fiind votat de 282 de persoane, în timp ce Ponta a fost votat de 875 de persoane. În procente, Ponta a obţinut 75,62% din totalul voturilor valabil exprimate, iar Iohannis a obţinut 24,37%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter