Actualitate

Restricţii de circulaţie în oraș cu ocazia marșului anti-Ponta. Vezi harta traseului!

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă instituirea unor restricţii de circulaţie pentru vineri, 14 noiembrie 2014, între orele 18.00 – 22.00, ca urmare a desfăşurării manifestației anti-Ponta.

Hata traseului manifestației anti-Ponta. Sursă foto: Facebook Hata traseului manifestației anti-Ponta. Sursă foto: Facebook

Astfel, circulația va fi restricționată pe următorul traseu: Piaţa Unirii – Bd. Eroilor (zona pietonală) – Piaţa Avram Iancu – Calea Dorobanţilor, cu restricţionarea circulaţiei rutiere pe două benzi – Aleea Bibliotecii – sens giratoriu Mărăşti  - strada Fabricii – strada Bucureşti, cu restricţionarea circulaţiei pe sensul de deplasare – strada Gorunului – strada Buftea – cu restricţionarea circulaţiei rutiere – Bd. 21 Decembrie 1989 – strada Memorandumului – strada Petru Maior – Piaţa Lucian Blaga, cu restricţionarea circulaţiei rutiere pe două benzi.

Primăria municipiului Cluj-Napoca face un apel cetăţenilor care locuiesc sau care au drum în zonă să dea dovadă de înţelegere şi să se conformeze acestor restricţii de circulaţie.


Manifestația de vineri anti-Ponta, a fost anunțată și pregătită pe rețeaua de socializare Facebook. Protestele sunt pregătite cu două zile înaintea turului decisiv de vot de duminică, 16 noiembrie, când actualul premier Victor Ponta (PSD) și candidatul ACL Klaus Iohannis se confruntă pentru funcția de președine al României.

Traseul stabilit:


1. Adunarea în Piața Unirii, în jur de ora 6.

2. În jur de 6:45, plecarea înspre Mărăști, pe zona pietonală de pe Eroilor.


3. În zona teatrului, se trece pe carosabil și se vor ocupa cele două benzi de pe partea stângă, lăsând o bandă liberă pentru circulație pe partea dreaptă.

4. Drumul continuă pe partea stângă (2 benzi) pe Dorobanților, se face stânga pe Aleea Bibliotecii spre sensul giratoriu Mărăști.


5. Din sensul giratoriu, se continuă pe Strada Fabricii – se blochează sensul de mers spre Muncii și se face stânga la instersecția cu strada București.

6. „Plimbarea” continuă pe strada București până la blocul Spray, unde se face stânga pe strada Buftea.


7. Din strada Buftea, se iese în Bulevardul 21 Decembrie, unde vor fi ocupate din nou două benzi de mers și se lasă o parte a carosabilului liberă.

8. Traseul continuă până la Primărie, unde se face stânga pe Petru Maior și ajunge în Piața Lucian Blaga, unde se dă „adunarea generală” în fața Casei de Cultură a Studenților.

Conform estimărilor organizatorilor, traseul va fi de maximum 2 ore de mărșăluit .

Vă reamintiă că vinerea trecută câteva mii de clujeni au ieșit în centrul orașului pentru a manifesta din solidaritate cu românii din diaspora care nu au reușit să voteze și împotriva guvernului, considerat responsabil de organizarea dezastruoasă a procedurii. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter