Actualitate

Moldova nu recunoaște alegerile din estul Ucrainei

Republica Moldova nu recunoaște „așa-zisele alegeri” desfășurate la 2 noiembrie în regiunile separatiste Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, considerând că acestea sunt „ilicite și nelegitime”, după cum se arată într-un comunicat publicat marți pe site-ul Ministerului de Externe de la Chișinău.

„Autoritățile moldovenești consideră că «alegerile» în cauză sunt ilicite și nelegitime, deoarece contravin legislației ucrainene și înțelegerilor de pace convenite recent la Minsk. Ele afectează în mod serios procesul de reglementare pașnică a conflictului din Donbas”, subliniază diplomația de la Chișinău, relatează Agerpres.

Republica Moldova „își reiterează sprijinul pentru eforturile întreprinse în scopul realizării înțelegerilor convenite în cadrul Grupului de contact, vizând identificarea unei soluții politice a crizei din estul țării vecine, cu respectarea principiilor suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”.


Autoproclamatele republici Donețk și Lugansk din estul separatist ucrainean au organizat duminică așa-zise „alegeri legislative și prezidențiale”, după ce au boicotat scrutinul desfășurat la 26 octombrie în Ucraina.

Comunitatea internațională a calificat aceste alegeri ca „ilegale și nelegitime”, făcând în același timp apel la Rusia să respecte „unitatea” Ucrainei. Moscova a anunțat însă că „respectă” alegerea făcută de populația din sud-estul Ucrainei.

Etichete: ucraina moldova
Ultimele Stiri
abonare newsletter