Actualitate

Orchestra Agile a fermecat publicul clujean cu Simfonia Filmelor - VIDEO

Publicul clujean a avut parte, miercuri seara, de o călătorie imaginară în lumea unor filme celebre.

Miercuri seara, aproape o mie de clujeni au retrăit prin muzică aventurile, luptele pe viață și pe moarte, iubirile și călătoriile pe tărâmuri fantastice ale personajelor preferate din producții cinematografice și de televiziune celebre. Timp de aproape două ore, pe scena Teatrului Național din Cluj-Napoca, orchestra Agile împreună cu dirijorul Kovacs Dalma Lidia a încântat publicul cu muzica de film interpretată impecabil și răsplătită cu ropote de apaluze după fiecare piesă. Prin muzica și proiecțiile din ineditul spectacol Simfonia Filmelor, spectatorii au fost transpuși în lumea periculoasă a familiei mafiote Corleone, au călătorit în spațiul cosmic cu personajele din Star Wars, pe ape întunecate cu Jack Sparrow din Pirates of Carribean sau în ținuturile fantastice din Lord of the Rings, Harry Potter și Game of Thrones. Nu au fost uitate nici celebrele filme Love Story, Schindler’s List, Pearl Harbour, Gladiator.


Evenimentul a fost moderat de tenorul Tiberius Simu care a oferit câteva momente artistice publicului. Simfonia Filmelor a avut loc în cadrul ediției a patra a festivalului Transylvania International Music and Art Festival (TiMAF) care se desfășoară în perioada 3-19 octombrie. Organizatorii au pregătit evenimente diverse din domenii precum muzică, dans, fashion, gastronomie, literatură etc. În acest an, festivalul se  desfășoară în peste 50 de locații din municipiu, cu implicarea a peste 200 de voluntari.


Cel mai important moment al TiMAF este concertul James Blunt care va avea loc în 31 octombrie. Evenimentul marchează deschiderea oficială a Sălii Polivalente, o investiție care se ridică la 70 milioane lei, fără TVA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter