Actualitate

Șeful secției de Psihiatrie a Spitalului Universitar din Bucureşti a murit în urma unui infarct

Psihiatrul Florin Tudose, în vârstă de 62 de ani, a murit, în această după-amiază, în zona unei pieţe agroalimentare din localitatea Coşereni, judeţul Ialomiţa, după ce a căzut la pământ în momentul în care a încercat să urce în maşină la scurt timp după ce făcuse câteva cumpărături.

Șeful secției de Psihiatrie a Spitalului Universitar din Bucureşti, prof. univ. dr. Florin Tudose, unul dintre cei mai celebri medici psihiatri din țară, a murit în cursul zilei de astăzi din cauza unui infarct.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Slobozia, SAJ a fost solicitat la ora 13, 20 să intervină în cazul unei persoane căzute la pământ în localitatea Coşereni, o ambulanţă ajungând la locul respectiv în aproximativ trei minute, bărbatul fiind în stop cardio-respirator. După câteva zeci de minute de manevre de resuscitare, a fost declarat decesul.


Florin Tudose a înființat și organizat împreună cu prof. dr. C. Gorgoș primul centru de sănătate mintală din România, în 1980. De asemenea, a înființat și primul serviciu de psihiatrie de legătură, devenit centru de referință pentru reformă în psihiatrie din România, în 1995.

Ultimele Stiri
abonare newsletter