Actualitate

Pe o stradă din Cluj-Napoca, iluminatul public se face cu lanterna

Strada Edgar Quinet din Mănăştur, unde locuiesc câteva mii de clujeni, este cufundată seară de seară în beznă din cauză că iluminatul public nu mai există.

În Cluj-Napoca, oraşul de cinci stele, în secolul XXI, câteva mii de persoane folosesc lanternele ca să meargă seara pe stradă din cauză că nu există iluminat public. Acest lucru se întâmplă în cartierul Mănăştur, pe Edgar Quinet, o stradă privată aflată în proprietatea firmei Mănăştur Holding, care a construit câteva blocuri în zona respectivă. Oamenii spun că, o perioadă, civilizaţia a ajuns şi pe strada lor şi au avut iluminat public, dar proprietarul nu a mai plătit pentru acest serviciu şi din vară, toată strada este cufundată în beznă seară de seară. “Ne-am cumpărat lanterne şi seara să vedeţi cum se văd luminiţele pe stradă. Strada este lungă şi suntem câteva mii de locuitori care umblăm prin beznă după lăsarea întunericului. Este destul de neplăcut, mai ales că acum se întunecă de la ora 7.00”, afirmă Hanelore Onica, una dintre persoanele care locuiesc pe această stradă.

Oamenii consideră că nu este normal ca într-un oraş cu pretenţii cum este Cluj-Napoca să se plimbe seara pe stradă cu lanterna, mai rău decât la ţară. “Suntem sute de familii, deci mii de oameni în această situaţie şi nu este normal să fie aşa ceva într-un oraş atât de mare. Sunt şi mulţi copii pe Edgar Quinet şi seara trebuie să umblăm cu copii de mână, pe întuneric”, adaugă Hanelore Onica.


Strada trebuie să ajungă în proprietatea Primăriei

Problema iluminatului public va rămâne fără rezolvare până când strada va trece în proprietatea Primăriei Cluj-Napoca. Reprezentanţii autorităţilor locale spun că au fost făcuţi paşi în acest sens, Mănăştur Holding a depus actele la Primărie, dar nu poate avea loc preluarea străzii din cauză că lipsesc câteva documente de la dosar. “Actele trebuie aduse de proprietarul străzii, dar oamenii de pe strada Edgar Quinet nu reuşesc să ia legătura cu acesta”, au precizat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Starea proastă a carosabilului, o altă problemă a clujenilor de pe Edgar Quinet

Lipsa iluminatului public nu este singurul necaz al locuitorilor de pe această stradă. Ei se plâng de faptul că îşi rup maşinile în gropile şi denivelările de pe stradă. În ultima perioadă, s-a turnat un strat de beton, dar nu au fost făcute lucrări propriu-zise de modernizare astfel că se circulă cu dificultate. De asemenea, trotuare nu există pe Edgar Quinet.

Ultimele Stiri
abonare newsletter