Actualitate

Copiii din Turda şi Câmpia Turzii primesc lecţii despre importanţa apei

<p><img src="documente/stories/05_mai/20_ziua/dscf46353123123.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Compania de Apă Arieş Turda a demarat o campanie de conştientizare asupra importanţei apei şi beneficiilor ei, sub titlul „Preţuind apa, preţuieşti viaţa!”.</p>


În aceste zile 19 copii de la o grădiniţă din municipiul Turda au fost în vizită la Uzina de Apă „Mihai Viteazu” – cea care asigură cu apa potabilă de adâncime întreg municipiul Turda şi satele limitrofe. Cei mici au vizitat laboratorul de analize al apei şi li s-a arătat şi explicat de către specialiştii companiei de apă, cum se extrage apa din străfundul pământului, cum este ea tratată şi apoi transportată spre robinetele din casele lor.

”Fiecare copilaş a avut misiunea de a-şi aduce de acasă apă într-o sticluţă pentru a se face proba de potabilitate la Laborator, pe loc. Micuţii au avut ocazia şi bucuria de a face experimentul acesta singuri, iar rezultatele au fost citite şi explicate de către chimiştii din cadrul laboratorului”, a spus Diana Bănete, PR al Companiei de Apă Arieş.  
Astfel de iniţiative se vor derula în continuare în cadrul Companiei de Apă Arieş, la experienţe fiind invitaţi să participe toţi elevii din Turda şi Câmpia Turzii.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter