Actualitate

Dominique Strauss-Kahn a demisionat din funcţia de director general al FMI

<p><img src="documente/stories/05_mai/dominique_strauss_kahn-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Dominique Strauss-Kahn a demisionat azi din funcţia de director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI). El a afirmat într-o scrisoare adresată Consiliului Executiv al instituţiei că nu este vinovat de acuzaţiile ce i se aduc, relatează AFP.</p>

 

 



”Dominique Strauss-Kahn a informat astăzi consiliul de administraţie al FMI cu privire la intenţia lui de a demisiona cu efect imediat din funcţia de director general al Fondului Monetar Internaţional”, a anunţat instituţia printr-un comunicat.

FMI a ataşat comunicatului scrisoarea prin care DSK îşi motivează demisia.

”Doresc să subliniez că neg ferm toate acuzaţiile ce mi se aduc. Doresc să protejez această instituţie pe care am servit-o cu onoare şi devotament şi, mai ales, doresc să-mi canalizez forţele, timpul şi energia pentru a-mi dovedi nevinovăţia”, a scris DSK.

Dominique Strauss-Kahn a sosit în 2007 la conducerea FMI pentru o perioadă de cinci ani. El a fost arestat sâmbătă pe aeroportul JFK din New York, înainte de a pleca în Franţa, şi acuzat de agresiune sexuală.

abonare newsletter