Actualitate

162 de amenzi aplicate de poliţişti, într-o acţiune de prevenire a infracţiunilor

Pentru creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor din judeţul Cluj, la data de 5 octombrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat acţiuni pentru siguranţa comunităţii în locurile şi zonele de risc identificate atât în mediul urban, cât şi în localităţile rurale din judeţ.

S-a acţionat şi pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor de comerţ ilicit, a celor care aduc atingere patrimoniului public şi privat, precum şi a faptelor ilicite care afectează fondul forestier.

Peste 20 de poliţiştii din cadrul Sectiei 3 Poliţie, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, au efectuat controale pentru prevenirea şi identificarea persoanelor care comit furturi de biciclete şi din locuinţe, din anexe, din autoturisme şi din societăţi comerciale. Totodată, au fost desfăşurate activităţi privind menţinerea climatului de siguranţă publică în zona localurilor publice.


În urma neregulilor constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  circa 5.300 lei, dintre care 13 la legea privind ordinea şi liniştea publică, 10 la ordonanţa de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice, 3 la ordonanţa de urgenţă privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români şi una pentru încălcarea prevederilor legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, a ilegalităţilor comise în domeniul comercializării băuturilor alcoolice, a infracţiunilor stradale, precum şi pentru respectarea legislaţiei rutiere.


Cei peste 20 de poliţişti angrenaţi în activitate, au aplicat 24 de sancţiuni, dintre care 13 prevăzute de ordonanţa de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice, 7 la legea privind ordinea şi liniştea publică,  3  la ordonanţa de urgenţă privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români şi una prevăzută de legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite,  în  valoare totală de aproximativ 4.900 de  lei. De asemenea, au fost constatate 2 infracţiuni şi s-au reţinut două permise de conducere.

Între orele 19:00 -22:00, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, au acţionat pentru menţinerea liniştii şi a ordinii publice în zona Sălii Sporturilor ,,Horia Demian”, din Cluj-Napoca, unde a avut loc un concert.


Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii au oprit în trafic, pentru control, peste 80 de vehicule. A fost vizată nerespectarea limitei legale de viteză şi depăşirea neregulamentară, pentru reducerea riscului rutier.

În acest context, au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  circa 11.400 lei, dintre care 39 la regimul vitezei, una pentru depăşire neregulamentară şi 6 pentru alte abateri. Totodată, au fost suspendate 3 permise de conducere şi reţinut un certificat de înmatriculare.


Poliţiştii din Gherla au acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice cu ocazia ceremoniei de Sfinţire a Bisericii Ortodoxe ,,Sfânta Treime”, din municipiu.

Pe raza oraşului Huedin, s-au desfăşurat activităţi de descurajare şi combatere a fenomenului infracţional, în urma cărora s-au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 42 la ordonanţa de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice, 8 la legea privind ordinea şi liniştea publică şi 2 prevăzute de legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.


Poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au organizat o acţiune pentru prevenirea victimizării populaţiei în urma comiterii de accidente rutiere şi a tulburării ordinii şi liniştii publice în zona unităţilor de alimentaţie publică.

Cei 11 poliţişti angrenaţi în activitate au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 2.500 lei, dintre care 7 prevăzute de ordonanţa de urgenţă  privind circulaţia pe drumurile publice, 4 la legea privind ordinea şi liniştea publică şi 2 pentru alte abateri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter