Actualitate

Emil Boc a dat cep unui butoi cu bere la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane

Primarul municipului Cluj-Napoca, Emil Boc, a dat cep unui butoi cu bere, vineri seară, în Piaţa Unirii, la începerea Festivalului de Toamnă al Economiei Germane, manifestare la care participă zeci de firme germane care activează în judeţ.

Emil Boc a declarat, vineri, în Piaţa Unirii, la deschiderea celei de-a treia ediţii a Festivalului de Toamnă al Economiei Germane de la Cluj, că manifestarea demonstrează respectul pentru sprijinul pe care Germania îl acordă României şi Transilvaniei.

"Vă mulţumim pentru ceea ce faceţi pentru economia românească. Rolul nostru, al autorităţilor locale, este să vă asigurăm condiţii să aduceţi investiţii şi locuri de muncă în Transilvania şi în judeţul Cluj. Tot ce ţine de noi vom face şi în continuare, astfel încât să aveţi un mediu de afaceri transparent. Acum e timp pentru distracţie, de luni încolo va fi timp de muncă, iar neamţul ştie să se şi distreze, după cum îi place şi să muncească foarte bine", a spus Boc.


Ludger Thol, preşedintele Clubului oamenilor de afaceri de limbă germană din Transilvania de Nord, organizatorul festivalului, a declarat, la rândul său, că firmele germane joacă un rol important în comunitatea locală clujeană.

"Este vorba de 110 firme membre, care oferă 5.000 de locuri de muncă. Mentalitatea aici la Cluj este foarte bună şi avantajul Clujului este că, deşi nu sunt mulţi germani nativi aici, sunt mulţi studenţi care vorbesc germana şi asta este important", a spus Thol.


După ceremonie, Emil Boc a îmbrăcat un halat alb şi, cu un ciocan de lemn în mână, a dat cep unui butoi cu bere nemţească.

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane se desfăşoară până duminică, în Piaţa Unirii ;i cuprinde prezentări ale firmelor germane care activează în judeţ, demonstraţii culinare şi târguri de produse tradiţionale, concerte, dar şi dezbateri pe teme economice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter