Actualitate

Cinema “Piersic” va avea terasă

<p />Aceasta va fi deschisă înainte de debutul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) a aprobat ieri amenajarea unei terase în faţa cinematografului “Florin Piersic” din Piaţa Mihai Viteazu.

 


Primarul Sorin Apostu a explicat că reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmului (RADEF) au solicitat aprobarea urgentă pentru amenajarea terasei, în aşa fel încât aceasta să poată fi deschisă înainte de debutul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Terasa urmează să fie amplasată pe trotuarul din faţa cinematografului.

În aceeaşi şedinţă, urbaniştii au respins proiectul cafenelei Zorki privind amenajarea unei terase pe strada Episcop Ioan Bob nr. 10. “Aplicăm acelaşi tratament ca şi în zona Piaţa Muzeului. Dacă nu s-a refaţadizat clădirea, nu am dat aprobarea pentru terasă. Nu suntem împotriva terasei, dar vă putem da avizul numai după ce va arăta casa aceea aşa cum aşteptăm demult”, le-a transmis primarul Sorin Apostu patronilor de la cafeneaua Zorki. Unul dintre asociaţi, prezent la şedinţa CTATU, a subliniat că firma nu este proprietara clădirii, dar a promis că va încerca să insiste pentru ca proprietarii să refaţadizeze clădirea.


O altă cerere pentru amenajarea unei terase sezoniere a venit din partea proprietarilor unui bar din cartierul Mănăştur, situat pe strada Bucegi. “Proprietarii barului aflat în zona complexului Minerva ar dori ca în perioada mai-octombrie 2011 să amplaseze o terasă cu patru mese. Spaţiul este unul generos, nu va fi încurcată circulaţia pietonală”, au precizat proiectanţii.

Un alt proiect, privind construirea unui supermarket în suprafaţă de 5.000 de mp în zona Expo Transilvania, nu a primit avizul CTATU, urbaniştii nefiind mulţumiţi de soluţia propusă de proiectanţi. M.O.

abonare newsletter