Actualitate

“Promenada cărţilor” şi competiţii sportive de Zilele Clujului

<p><img src="documente/stories/05_mai/19_ziua/07-irina petras sorin apostu wqeweqwe2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cartea va ocupa strada Mihail Kogălniceanu, iar competiţiile sportive de tot felul se vor desfăşura în mai multe locuri din oraş.</p>

 

Prima ediţie a Zilelor Clujului, care se va desfăşura între 27 mai şi 3 iunie, îi aşteaptă cu surpriză speciale atât pe iubitorii cărţilor, cât şi pe împătimiţii sportului, a dezvăluit ieri primarul Sorin Apostu.


Astfel, printre altele, clujenii sunt invitaţi să se bucure de lectură la “Promanada cărţilor”, pe strada Mihail Kogălniceanu, dar şi să participe la diverse competiţii sportive ce vor fi organizate pe toată perioada desfăşurării Zilelor Clujului. Sub genericul „Promenada cărţilor” se grupează o serie de evenimente care şi-au propus să pună în valoare producţia clujeană de carte şi să scoată în evidenţă deopotrivă Scriitorul, Cartea şi Cititorul. Pe strada Kogălniceanu vor fi amplasate standuri de carte, vor avea loc lansări de carte şi expoziţii pe tot parcursul săptămânii 27 mai – 3 iunie.

 


Recitaluri de poezie şi ziua “Lucian Blaga”

 


Mai mult, recitalurile de poezie vor fi acompaniate de instrumentişti, iar clujenii vor putea să se bucure de lectură în timp ce savurează bomboane şi ciocolată. “Sperăm să reuşim cu ocazia Zilelor Clujului să-i scoatem dintr-o oarecare apatie pe clujeni. Strada Kogălniceanu ar putea deveni un salon cu mai multe bănci, o zonă în care tonetele de carte ar putea fi un soi de sală de lectură. Va fi un loc în care editurile şi librăriile vor veni cu producţie de carte, în special clujeană. Se va da şi carte gratuit. Va fi şi o zi dedicată poetului Lucian Blaga. Pentru a colora evenimentul, am încercat să atragem de partea acestui salon tihnit al lecturii recitaluri de poezie şi muzică, precum şi studenţi de la Teatru şi Arte Plastice. De 1 iunie vom lansa albumul «Clujul din poveşti»”, a arătat  Irina Petraş, preşedinta filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor şi  coordonatoarea proiectului „Promenada cărţilor”.

 


Streetball şi Cupa Liceelor la fotbal

În privinţa competiţiilor sportive, organizatorii au pregătit cu ocazia Zilelor Clujului o competiţie de streetball la Sala Sporturilor, care se va desfăşura în zilele de 2 şi 3 iunie. “Vom aduce la Sala Sporturilor special două terenuri sintetice pentru campionatul de streetball, care se va desfăşura la cinci categorii de vârstă Toţi copiii pot participa, se pot face chiar şi trupe «de la bloc» a câte patru jucători, trei titulari şi o rezervă. 26 mai este data limită pentru înscrieri”, a precizat Mircea Cristescu, preşedintele executiv al clubului de baschet “U” Mobitelco. Tradiţionala Cupă a Liceelor la fotbal va începe mâine şi se va termina pe 8 iunie, dar competiţia se va desfăşura anul acesta sub semnul Zilelor Oraşului. Anul acesta vor participa peste 400 de elevi de la 27 de echipe, iar finala va televizată. Tot la capitolul sport, duminică, 29 mai, de la ora 9.00, pe platoul Sălii Sporturilor va avea loc un concurs de ciclism rutier pentru copii, urmat de demonstraţii ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi Jandarmeriei.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter