Actualitate

Medvedev ameninţă cu un nou Război Rece: Rusia îşi va mări potenţialul nuclear nu se ajunge la o înţelegere în privinţa scutului antirachetă

<p />Medvedev ameninţă cu un nou Război Rece: Rusia îşi va mări potenţialul nuclear nu se ajunge la o înţelegere în privinţa scutului antirachetă.

Preşedintele Dmitri Medvedev a avertizat azi că Rusia ar putea renunţa la noul tratat de dezarmare nucleară semnat cu Statele Unite, cu riscul revenirii la Războiul Rece, în lipsa unui acord între cele două ţări cu privire la scutul american antirachetă.

Dacă Statele Unite continuă să îşi dezvolte proiectul de scut antirachetă în Europa de Est, în pofida protestelor Rusiei, Moscova "va trebui să ia măsuri de retorsiune, lucru pe care preferă să îl evite", a declarat Medvedev, într-o conferinţă de presă la Skolkovo, la periferia Moscovei.


"Ar putea fi vorba, în acest caz, de posibilitatea de a dezvolta potenţialul ofensiv al capacităţilor noastre nucleare. Va fi un scenariu foarte prost, care ne va face să revenim în epoca Războiului Rece", a avertizat el.

Dmitri Medvedev a agitat, de asemnea, ameninţarea unei abandonări a tratatului ruso-american de dezarmare nucleară START, intrat în vigoare anul acesta, în ipoteza în care sistemul de apărare antirachetă în Europa va fi desfăşurat fără consultarea Rusiei.


Preşedintele rus a făcut aceste declaraţii în prima sa mare conferinţă de presă, transmisă de televiziunile ruseşti şi organizată la Centrul de inovare Skolkovo, de la periferia Moscovei.a

abonare newsletter