Actualitate

Un nou protest pentru redarea locului de joacă pentru câini în Parcul Detunata

<p><img src="documente/stories/05_mai/18_ziua/protest-detunata-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Locuitorii din Gheorgheni au protestat din nou marţi seară împotriva interzicerii accesului cu câini în Parcul Detunata.</p>

Iubitorii de animale din cartierul Gheorgheni s-au adunat marţi seară în Parcul Detunata pentru a protesta împotriva deciziei Primăriei Cluj-Napoca de a interzice accesul cu câini în parc. Nu este prima dată când stăpânii de patrupede protestează, o acţiune similară fiind organizată săptămâna trecută.

La acţiunea protestatarilor au participat şi doi reprezentanţi ai Primăriei care au ascultat doleanţele acestora şi au promis că vor înainta propunerilor lor primarului Sorin Apostu. Cei prezenţi la protest le-au prezentat celor doi reprezentanţi două spaţii din parc care ar putea deveni loc de joacă pentru câini. Oamenii au cerut ca spaţiul să fie împrejmuit şi suficient de mare atât pentru animalele mici cât şi pentru cele de talie mare. „Ar trebui să avem un loc suficient de mare pentru toţi câinii şi să fie împrejmuit ca să nu ajungă câinii în zona de joacă a copiiilor sau la pista de biciclete. Trebuie să luăm modelul Occidentului unde sunt asemenea locuri de joacă împrejmuite şi amenajate”, a afirmat una dintre participantele la protest.


Iubitorii de animale spun că au fost deja depuse două cereri la Primăria Cluj-Napoca pentru acordarea unui spaţiu de joacă special amenajat şi împrejmuit. Reprezentanţii Primăriei au precizat că în perioada următoare va fi luată o decizie asupra stabilirii unui loc pentru animalele de companie.

Vă reamintim că accesul cu câini în Parcul Detunata a fost interzis imediat după modernizarea parcului şi inaugurarea acestuia. În urma modernizării, parcul a fost dotat cu pistă pentru biciclete, aparate de fitness, mese pentru table şi sah şi un loc de joacă pentru copii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter