Actualitate

Zece şcoli clujene au primit titlul de „Şcoală Europeană”

<p />Încă 10 unităţi de învăţământ din judeţul Cluj au primit la începutul acestei luni titlul de „Şcoală Europeană”. În total în prezent în judeţ există 21 de unităţi de învăţământ care au această distincţie.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a participat alături de directori, coordonatori de proiecte comunitare şi elevi din zece şcoli clujene în 3 mai la festivitatea de acordare a certificatului şi titlului de Şcoală Europeană,  festivitate organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului la Biblioteca Universitară din Bucureşti.

La festivitate, au participat Daniel Funeriu, ministrul educaţiei, Nicolae Idu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, Silvano Marseglia, Peşedintele Asociaţiei Europene a Profesorilor (AEDE), Liliana Preoteasa, Director general MECTS, Monica Calotă, director al Agenţiei Naţionale pentru Educaţie şi Formare profesională, Petru Dumitru, reprezentant al Directorului General pentru Educaţie şi Cultură al Comisiei Europene, alături directori, prefesori şi elevi din cele 64 de unităţi de învăţământ certificate în acest an.


Şcolile clujene care au primit distincţia în acest an sunt: Colegiul Naţional Pedagogic „Gh. Lazăr”, Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania”, Colegiul Tehnic „Ana Aslan”, Liceul pentru Deficienţi de Auz, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic Energetic, Şcoala „Constantin Brâncuşi”, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, Şcoala Specială-Centru de Resurse şi documentare privind Educaţia Incluzivă/Integrată şi Şcoala „Avram Iancu” din Turda.

Competiţia ˝Şcoala Europeană˝ al MECTS este deschis tuturor instituţiilor de învăţământ preuniversitar, care au fost implicate în proiecte finanţate prin programe comunitare, în ultimii trei ani şi care vizează evaluarea instituţională a capacităţii unităţilor de învăţământ de a valoriza şi promova bunele practici de educaţie europeană rezultate în urma derulării de proiecte şi mobilitate în educaţie (Strategia Lisabona), stimulând stilurile manageriale care susţin calitatea în educaţie, creativitatea, de certificate în urma unei jurizări deosebit de exigente. Certificatul de  “Şcoală Europeană” se acordă, cu o valabilitate de trei ani.


 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter