Actualitate

Şcoala „Elf”, premiantă la Festivalul de teatru în engleză

<p /><img src="documente/stories/05_mai/18_ziua/06-pocahontas.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Opt premii pentru Şcoala „Elf” la festivalul de teatru în limba engleză „Come with Us to Dramaland”.

Trupa de teatru a Şcolii „Elf” a primit opt premii pentru piesa „Pocahontas-the Princess of Peace”, prezentată de în cadrul festivalului de teatru în limba engleză „Come with Us to Dramaland”, organizat la Casa Radio din Cluj-Napoca, în perioada 13-15 mai 2011.

 


Evenimentul, aflat la cea de a XI-a ediţie este organizat anual de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi Asociaţia Profesorilor de Limba Engleză Cluj, fiind un proiect educativ cofinanţat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Trupa de teatru a Şcolii Elf, formată din 22 de elevi şi coordonată de profesorul de limba engleză Dan Leonard, a obţinut în cadrul acestei ediţii a festivalului premii pentru cel mai bun spectacol al festivalului, cea mai bună regie,  cea mai bună echipă de actori, cea mai bună coregrafie şi cea mai bună muzică. De asemenea, eleva şcolii Elf Ioana Moldovan a obţinut premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, Anne-Lise Ciontoş a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, iar premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit lui Tudor Pitic.


Piesa “Pocahontas” a fost realizată pentru prima dată în 2009, în tabăra de teatru în limba engleză organizată în fiecare an de Şcoala Elf la Lunca Ilvei, de profesorii Dan Leonard şi Carmen Costina.  Piesa a fost reluată în acest an de clubul de teatru al Şcolii Elf, prezentată pe scena Festivalului Creativităţii în Şcoli de la San Remo şi apoi la Cluj. Piesa este realizată de dl profesor Dan Leonard, care a adaptat scenariul şi a compus muzica originală, versurile au fost create în echipă cu elevii participanţi la tabăra de la Lunca Ilvei, iar coregrafia a fost coordonată de Anne-Lise Ciontoş, elevă în clasa a VII-a. “Cum am intrat pe scenă şi am început să interpretăm, toate emoţiile au dispărut şi a fost extraordinar. Am ştiut ce aveam de făcut şi ştiam că îi am pe cei mai buni prieteni lângă mine, care mă puteau ajuta.  Sunt mândră că fac parte din această echipă,  că am lucrat împreună şi am fost alături unii de alţii”, a spus Ioana Moldovan, premiată pentru cel mai bun rol principal feminin.

Ultimele Stiri
abonare newsletter