Actualitate

Pricopie: Manualele digitale vor veni, cu toată efervescenţa şi încăpăţânarea unora

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, promite la început de an şcolar că manualele digitale "vor veni, cu toată efervescenţa şi încăpăţânarea unora", şi avertizează profesorii să nu se transforme în agenţi comerciali ai editurilor ce au profitat de lipsa noilor manuale pentru a vinde auxiliarele.

"Nu ar fi trebuit ca astăzi (luni - n.r.) să nu avem manuale. Mi-aş fi dorit ca startul manualelor digitate să fie pe 15 septembrie, şi nu pe 25 septembrie sau când o fi . Am discutat cu inspectorii generali şcolari, la videoconferinţă, ca profesorii să nu se transforme în agenţi comerciali pentru edituri. Manunalele digitale vor veni, cu toată efervescenţa şi încăpăţânarea unora" , a spus ministrul Educaţiei, prezent la deschiderea noului an la Şcoala 148 "George Călinescu" din Sectorul 5, informează Mediafax.

Întrebat dacă poate spune cine este vinovat de întârziererea apariţiei manunalelor noi, ministrul a spus că acest lucru va fi cunoscut după ce se va termina licitaţia.


"Nu pot spune cine este vinovat. Vom vedea la sfârşitul licitaţiei dacă s-a greşit din partea ministerului sau a cui este vina. Nu uitaţi interesele financiare enorme din partea editurilor. Mergeţi în clase şi veţi vedea că s-a profitat enorm de lipsa acestor manuale, mai mult sau mai puţin legal. Nu vreau să comentez decizia CNSC. Suntem obligaţi să reevaluăm. Nu vreau să dau un termen, pentru că, de fapt, problema nu este la reevaluarea MEN, pentru că pot fi făcute contestaţii pe alt subiect", a mai spus Pricopie, precizând că din 2013 au fost proteste, reclamaţii şi observaţii privind noile manunale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter