Actualitate

Moscova acuză Washingtonul că vrea să "taie legăturile economice" dintre UE şi Rusia

Ministrul rus de Externe a acuzat sâmbătă Statele Unite că vor să "taie legăturile economice" dintre Moscova şi Uniunea Europeană (UE), la o zi după intrarea în vigoare a noilor sancţiuni impuse de europeni ruşilor din cauza presupusei implicări a Rusiei în conflictul din Ucraina.

"America vrea să profite de situaţia actuală ca să taie legăturile economice dintre Europa şi Rusia", cu scopul de a impune UE livrările sale de gaz, al căror preţ este net superior gazului rus, a declarat Serghei Lavrov, citat într-un comunicat emis de diplomaţia rusă, într-un interviu pentru postul rus TV Centru, informează Mediafax.

Washingtonul doreşte "să-şi asigure condiţiile cele mai favorabile în cadrul negocierilor privind crearea unui parteneriat transatlantic comercial şi de investiţii", a adăugat el.


Astfel, Statele Unite "încearcă să impună Europei livrări de gaz lichefiat american la preţuri care nu pot să fie concurenţiale raportat la preţul gazului rus", a precizat ministrul.

El a acuzat totodată UE că este "pregătită să-şi sacrifice economia (pe altarul) politicii", subliniind că Bruxelles-ul a decis să pregătească o nouă serie de sancţiuni vizând Rusia, pe 5 septembrie, în ziua în care a fost semnat la Minsk un acord asupra unui armistiţiu în Ucraina, "înainte de orice mulţumită unei iniţiative a preşedintelui rus Vladimir Putin".

Ultimele Stiri
abonare newsletter