Actualitate

Acţiuni de amploare ale poliţiştilor din Cluj: contrale în trafic, marfă confiscată şi amenzi

Poliţiştii din cadrul I.P.J. Cluj au desfăşurat o serie de acţiuni de prevenire a cetăţenilor împotriva infractorilor în cadrul cărora au realizat mai multe controale în trafic, au confiscat marfă neconformă şi au aplicat mai multe amenzi.

Organele de ordine de la secţia 8 Poliţie Rurală Huedin  au acţionat pe raza comunelor Căpuşu Mare, Beliş şi Aghireşu pentru prevenirea şi sancţionarea activităţilor ilicite, în scopul protejării fondului forestier. Au fost vizate, cu precădere, transportul şi tăierile ilegale de arbori, precum şi recoltarea, respectiv comercializarea fructelor de pădure şi a ciupercilor.

În cadrul acţiunii au fost oprite pentru control 17 autovehicule şi au fost legitimate 24 de persoane. În urma neregulilor constate, poliţiştii au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale în valoare aproximativ 2.500 lei.


Totodată au fost confiscate aproximativ de 665 de kilograme ciuperci (hribi), în valoare de circa 7.300 lei şi 40 de kilograme de afine, în cuantum de peste 400 lei.

De asemenea,  în urma controalelor efectuate, poliţiştii au depistat un bărbat de 70 de ani din comuna Căpuşu Mare, în timp ce conducea pe drumul comunal din Agârbiciu un autoturism de teren neânmatriculat. Conducătorul auto se afla şi sub influenţa alcoolului, având o îmbibaţie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Faţă de bărbat se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de  „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută de Codul penal.

Acţiunile poliţiştilor clujeni continuă pentru a se preveni comiterea de fapte antisociale şi a se combate ilegalităţile comise pentru a se menţine siguranţa comunităţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter