Actualitate

1000 de flori şi spaţiu de joacă modern la grădiniţa „Albă ca Zăpada”

<p><img src="documente/stories/05_mai/17_ziua/07-gradinita 4.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />20 de voluntari s-au implicat în proiectul<sub> </sub>„Albă ca Zăpada şi cele 1000 de flori”.</p>

 

Copiii de la grădiniţa „Albă ca Zăpada” de pe strada Ion Creangă se bucură de mai mult spaţiu verde şi de un spaţiu de joacă modern odată cu finalizarea proiectului „Albă ca Zăpada şi cele 1000 de flori”.


Proiectul s-a desfăşurat în perioada 2-13 mai, fiind finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, precum şi de Asociaţia Adesco. Scopul proiectului a fost amenajarea spaţiului de joacă exterior pentru cei peste 150 de copii cu vârste cuprinse între 2 şi 6 ani de la grădiniţa „Albă ca Zăpada” din Cluj-Napoca. Astfel, au fost plantate peste 1000 de flori în curtea grădiniţei, din categoria celor perene, precum şi arbuşti pentru delimitarea spaţiilor de joacă. De asemenea, au fost recondiţionate elementele de mobilier existente (băncuţe, aparate de joacă), prin reparare şi vopsire, spaţiul de joacă fiind dotat şi cu mobilier nou. În plus, cele două gropi cu nisip existente, locurile de joacă preferate al copiilor, au fost amenajate pentru a prezenta un grad de siguranţă mai mare. Asociaţia Adesco a implementat proiectul cu ajutorul voluntarilor proprii, care au colaborat cu personalul grădiniţei, atât în activitatea de amenajare a spaţiului, cât şi în activităţi de implicare şi sensibilizare a copiilor cu privire la importanţa protejării mediului.

Aproape 10.000 de lei pentru flori şi locuri de joacă


Valoarea totală a proiectului a fost de 9.990 de lei, dintre care 7.987 de lei a fost finanţarea primită din partea Fundaţiei pentru Parteneriat şi MOL România, în cadrul programului „Spaţii Verzi – componenta Spaţii Verzi Urbane”, iar suma de 2003 lei a fost contribuţia proprie a Adesco. În total, în proiect au fost implicaţi 20 de voluntari ai asociaţiei care au plantat trandafiri, dalii, gladiole, narcise, panseluţe, crizanteme, zambile, ploaie de aur şi thuja. Voluntarii s-au implicat şi în refacerea şi vopsirea a şase bănci, două măsuţe de joacă, două căsuţe, şase aparate de joacă. Intervenţiile asupra spaţiului verde de la grădiniţă au mai presupus tuns iarbă şi gard viu sau pantarea de gazon. Asociaţia Adesco este partener al Primăriei municipiului Cluj-Napoca în programe de voluntariat şi educaţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter