Actualitate

Înghesuială la „Noaptea Muzeelor”

<p /><img src="documente/stories/05_mai/17_ziua/12-muzeul de arta rp 1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Studenţii şi elevii s-au înghesuit în noaptea de sâmbătă spre duminică să viziteze gratuit muzeele din Cluj.

Aproape 8000 de clujeni s-au înghesuit în noaptea de 14 spre 15 mai să viziteze gratuit muzeele din subordinea Consiliului Judeţean Cluj în cadrul Festivalului European Noaptea Muzeelor.

Astfel, Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, precum şi Muzeul ”Octavian Goga” din Ciucea au putut fi vizitate gratuit, având program prelungit. Muzeele au prezentat, pe lângă expoziţiile din programul lunii mai, şi evenimente special dedicate acestei ocazii. Muzeul de Artă Cluj a propus publicului expoziţia „Henri Cartier-Bresson în Oltenia – 7 mai 1975. Fotografii de Victor Boldâr”. Aceasta a prezentat într-o suită de 50 de fotografii alb-negru vizita celebrului fotograf francez Henri Cartier-Bresson în Oltenia, călătorie făcută în mare parte alături de Martine Franck în anul 1975.


De oportunitatea de a vizita gratuit Muzeul de Artă au beneficiat nu mai puţin de 7 000 de persoane, în jur de 80% dintre aceştia fiind studenţi. Vizitatorii care au ales să meargă la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca au avut la dispoziţie în afară de expoziţia permanentă şi una temporară - „Pielea şi Blana – materii prime pentru o varietate structurală, tipologică şi decorativă”. În cadrul expoziţiei au fost prezentate atât unelte utilizate la prelucrarea pieilor de animale, cât şi produse ale activităţii tăbăcarilor, cojocarilor şi cizmarilor transilvăneni. Secţia Pavilionară a fost vizitată de aproximativ 165 de clujeni, iar Parcul Etnografic „Romulus Vuia” a înregistrat 650 de vizitatori, marea majoritate a acestora fiind elevi şi studenţi. La Muzeul „Octavian Goga” din Ciucea s-a putut intra gratuit până la ora 23.00. Expoziţia de aici a fost vizitată de un număr de 108 persoane, printre care au predominat elevii de la şcolile generale locale, precum şi cei din judeţele învecinate. „Consiliul Judeţean Cluj se preocupă constant de dezvoltarea personală şi profesională a locuitorilor judeţului Cluj, dar şi a celor din regiune. În acest sens, facilităm şi promovăm în permanenţă accesul la educaţie, cultură, artă şi cunoaştere prin intermediul instituţiilor de cultură aflate în subordinea deliberativului judeţean”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter