Actualitate

Investiție de încă un 1 miliard de lei în bazinul didactic de la Turda

Problemele la bazinul didactic de la Turda par să nu se mai sfârșească. Asta după ce anul trecut a fost închis în mod repetat, funcționarea obiectivului fiind condiționată de execuția lucrării, în unele situații de proasă calitate.

Dovada o reprezintă noile lucrări programate în această perioadă la acoperișul bazinului, inițial constructorii au uitat complet de izolația acestuia, vata minerală și polistirenul nu s-au numărat printre materialele folosite de aceștia.

Societatea Salina Turda Durgău SA, a alocat acum peste un miliard de lei vechi pentru a repara acoperișul și pentru a scăpa de infiltrațiile de apă ce-l deteriorează. Procedura însă este anevoioasă având în vedere suprafața mare pe care se lucrează, din acest motiv bazinul va mai sta înschis și în luna spetembrie.


Într-un comunicat de presă semnat de către preşedintele Consiliului de Administraţie de la Salină, Cristian Matei şi de către directorul general al acestei societăţi, Vasile Tot, se precizează că întârzierea reluării funcţionării bazinului de înot didactic şcolar, amplasat pe strada Stadionului, are drept cauze intervenţiile ce se fac în această perioadă, de către constructorul obiectivului, pentru eliminarea defecţiunilor constatate la bazin. „Acestea sunt mult mai ample decât s-a estimat iniţial” explică conducerea Salinei.

Acum se lucrează la refacerea integrală a părţii interioare a acoperişului.


După primirea de la constructor a unei date concrete a finalizării lucrărilor, vom anunța public operativ acest lucru. Tuturor celor care doresc să vadă anticipat noua față a bazinului, li se va permite accesul în zona șantierului. Deși situația actuală are cauze care nu aparțin sub nici o formă societății, ne cerem scuze față de cetățeni pentru disconfortul creat” se mai menționează în documentul citat.

Repornirea obiectivului menţionat se amână pentru data de 15 octombrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter