Actualitate

Străini găsiţi cu şedere ilegală în Cluj

Doi americani şi un nigerian au fost depistaţi de Serviciul pentru Emigrări Cluj, ieri, 2 septembrie, în urma unor acţiuni ale Serviciului pentru Imigrări privind combaterea şederii ilegate.

„Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului CLUJ au emis, pe numele cetăţenilor străini, decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de 15 zile,  conform O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări.

Cei trei au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 1.400 lei, iar pentru unul dintre aceştia, la ieşirea din ţară, va fi instituită interdicţia de a intra pe teritoriul României pentru o perioadă de 6 luni.


Cele trei persoane au intrat în România în baza unei vize de scurtă şedere în scop de vizită şi în baza acordurilor internaţionale, iar la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul ţării şi nici nu au efectuat demersuri necesare pentru prelungirea acestui drept.

Inspectoratului General pentru Imigrări va continua organizarea unor astfel de acţiuni.

Etichete: americani imigranti
Ultimele Stiri
abonare newsletter