Actualitate

Trafic aerian record, curse și operatori noi pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a înregistrat, în luna august 2014, un trafic aerian record de 129.000 de pasageri, în creştere cu aproape 16% față de aceeași lună a anului 2013. De asemenea pe aeroportul clujean vor fi introduse incă cinci curse noi și va zbura un nou operator aerian.

Totodată, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj s-a înregistrat un trafic aerian de 517.000 de pasageri și 5.846 mișcări de aeronave, în primele șase luni ale acestui an.  Astfel, aeroportul clujean este al doilea aeroport al României din punct de vedere al traficului de pasageri, după Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

Începând cu luna octombrie reţeaua de rute a aeroportului clujean se extinde cu următoarele destinaţii: Nuremberg (Germania), Koln (Germania), Malmo (Suedia), Geneva (Elveţia) şi Bari (Italia). Acestea vor fi efectuate de operatorul aerian Wizz Air.


Începând cu programul de iarnă, din 27 octombrie 2014, o nouă companie aeriană va începe operarea de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj. Este vorba despre operatorul Eurolot, care va efectua zboruri regulate pe destinația Varșovia, cu posibilități de conexiune pe cursele companiei LOT. Zborurile vor fi operate de luni până sâmbătă, cu o aeronavă Dash 8 Q400.

Etichete: pasager
Ultimele Stiri
abonare newsletter