Actualitate

Săptămâna Sănătăţii Mintale, la final

<p> </p> <p />A doua ediţie a Săptămânii Sănătăţii Mintale, un proiect anual de conştientizare pe teme de sănătate mintală, se va încheia în această seara cu un recital din lucrări de Schumann şi Beethoven.

Săptămâna Sănătăţii Mintale a avut loc la Cluj-Napoca în perioada 9-15 mai. Prin intermediul acestui proiect s-a dorit crearea unei punţi între specialiştii în sănătate mintală şi comunitatea care are nevoie de informaţii.

Potrivit organizatorilor, pe parcursul a şapte zile şi zece evenimente pe teme de sănătate mintală, psihologi şi psihiatri au oferit informaţii specializate pe teme precum manifestările diferitelor probleme psihice, cauzele lor, metodele de prevenţie şi de tratament, precum şi modalităţi de dezvoltare emoţională şi socială.


În cadrul proiectului au avut loc prelegeri educative şi proiecţii de filme artistice care tratează tematica bolilor mintale, urmate de discuţii cu psihologi şi ateliere de dezvoltare personală. Printre temele prelegerilor se numără „Problemele emoţionale şi comportamentale la copii”, „Anxietatea – între neatenţie şi ruminaţie” şi „Despre anorexie, bulimie şi alte probleme de alimentaţie”.

„Ne aşteptăm ca participanţii la evenimentele proiectului să dobândească o mai bună înţelegere a problemelor de sănătate mintală şi a persoanelor afectate de acestea şi să fie astfel mai bine pregătiţi pentru gestionarea propriilor probleme sau ale celor apropiaţi lor”, spun reprezentanţii ONG-ului Minte Forte, organizatorii evenimentului.


Ei speră că, în urma proiectului, va creşte rata de accesare a serviciilor de sănătate mintală şi se vor reduce stereotipurile şi atitudinile stigmatizatoare.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter